AFCA

3 punten tegen Utrecht

Ajax heeft zondag eindelijk weer eens drie punten binnengehaald in een wedstrijd tegen Utrecht. Het heeft even geduurd, maar de Amsterdammers wonnen deze keer met 3-0 in de Arena. Sinds 2010 was het Ajax niet meer gelukt om van Utrecht te winnen in competitieverband. Maar aan alles komt een einde, dus ook aan deze statistiek!

Mike van der Hoorn startte in de basis tegen zijn oude club, hij verving de geblesseerde Moisander. Ook Duarte zat op de bank met een enkelblessure en werd vervangen door Davy Klaassen. Siem de Jong moest na 25 minuten al gewisseld worden vanwege met hamstringklachten en werd vervangen door Thulani Serero.

De eerste 25 minuten waren ook niet echt sterk van de Amsterdammers. Utrecht creëerde enkele mogelijkheden, waarvan er eentje een wel héél goede kans was om op voorsprong te komen. Cédric van der Gun ontsnapte, op aangeven van Toornstra, aan de Ajax-verdediging en schoot de bal op doel. Cillissen koos de verkeerde hoek, maar gelukkig belandde de bal vlak naast het doel. Daarna kreeg Ajax de wedstrijd wel weer onder controle maar echte kansen creëerde het niet. Daarentegen werd er ook verdedigend vrijwel niets meer weg gegeven. Net voor de rust,in de 45ste minuut, viel dan toch het verlossende doelpunt, van Serero. Hij bracht zo Ajax op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam Ajax op gang. In de 59ste minuut loste Denswil een afstandsschot dat Ruiter niet goed tegenhield. Hij liet de bal los, waarna Davy Klaassen op de juiste plek stond om de kans te benutten en de bal in het doel te schieten. Het betekende een 2-0 voorsprong voor Ajax. In het laatste half uur werd De Sa vervangen door Andersen en Sigthorson door Hoesen. Fischer werd in combinatie met Andersen nog een aantal keer dreigend maar ook deze wedstrijd lukte het Fischer niet om trefzeker te zijn. Er kwamen twee extra speelminuten bij waarin Hoesen zijn invalbeurt goed benutte door Ajax op een 3-0 te brengen. Hij kapte Heerings uit en schoot de bal vervolgens in de korte hoek langs Ruiter.

Een goed einde dus: de drie punten blijven in Mokum, er werd eindelijk afgerekend met “angstgegner” Utrecht en Ajax is nog maar een puntje verwijderd van de koplopers. Kortom: we liggen dik op schema!!!!

AFCA || CBS || WZAWZDB

ajax-utrecht

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *