AFCA

AC Milan vs AFC Ajax 11-12-2013

We gaan van start met hopelijk een lekkere pot in het voordeel van ons geliefde Ajax. De wedstrijd wordt gefloten door Howards Web. Een eer betoon aan Nelson “Madiba” Mandela dmv een banner op het veld. En Muntari die met een shirt met de naam Mandela en 95 erop het veld opkomt.

De wedstrijd gaat van start. Montolivo wordt vast gegrepen, krijgt een vrije trap mee en er wordt waarschuwing gegeven. Een kans voor Ajax, Fischer schiet op de paal. En gelijk weer een kans voor Poulsen maar de bal komt op de paal. Lekker bezig allemaal!!!! Dan krijgt Van Rhijn de bal, speelt hem voor op Klaassen, die kopt op doel en Abbiati weet hem met de vingertoppen net bij het doel weg te spelen. Jammer!!!! Een dikke overtreding van Montolivo op Poulsen: dat levert hem ROOD op!!!!!! In de 22ste minuut gaat Milan met 10 man verder. El Sharawee wordt gewisseld voor Poli. De Milanese supporters geven constant een fluitconcert als Poulsen de bal heeft.  Schöne speelde bal voor op Fischer, die schopt op doel maar wordt buitenspel gefloten. Ajax domineert de eerste helft met het balbezit. Overtreding van de Jong op Klaasen. Muntari maakt een overtreding op Klaasen: vrije trap Ajax. Schöne neemt hem, maar schiet over. En daar is het rustsignaal. We gaan met 0-0 de rust in.

Dan de de 2de helft; Hoesen komt in de plaats van Poulsen. Bojan geeft voor maar Abbiati staat er goed bij om hem te vangen. Fischer krijgt hem voor maar schiet over. Klaasen geeft voor op Serero, die schiet maar gaat over via Sciglio. Bojan geeft voor maar te hoog voor Hoesen…. Serero speelt op Klaassen die schiet op doel maar recht op Abbiati. Geel voor Blind voor een overtreding op Balotelli maar nu ligt Balotelli ook wel heel erg makkelijk. Overtreding van Balotelli op Blind dus vrije trap. Genomen door Schöne en levert een ingooi op. Mooie combi van Hoesen op Bojan naar Klaassen op het doel maar Abbiati redt de bal. Hoekschop op Hoesen: die kopt maar bal gaat over. Overtreding Balotelli op Blind, geel voor Balotelli. Wissel voor Ajax, Sigthorson vervangt Bojan. Vrije trap van Schöne is goed maar belandt in de handen van Abbiati. Klaassen geeft af op Hoesen, die legt hem terug op Fischer die schiet net naast het doel.
We gaan het laatste kwartier in. Balotelli die steeds irritanter aan het worden is. Wissel bij Milan: Mexes vervangt Kakà. Bij Ajax een wissel: vd Hoorn vervangt Serero. Geel voor de Jong die een vrij trap tegenhoudt. Balotelli die weer eens een vrije trap uitlokt. Hoesen maakt een overtreding op Zapata en krijgt geel. Beetje overdreven. 5 minuten extra tijd komt erbij. Trap van Blind op doel maar Abbiati stopt hem. Overtreding van Poli op Blind. Ajax strijdt echt volop in de laatste minuten. Muntari krijgt geel. Een omhaal nog van Klaassen voor het doel maar gaat helaas naast. Daar gaat het eindsignaal. Helaas voor Ajax het blijft een 0-0 en gaat Milan door, maar niet verdiend. Milan heeft heel verdedigend gespeeld, zeg gerust anti voetbal op zijn best. Ajax gaat overwinteren en de Europa League in. Ze hebben elk geval wel de wedstrijd gedomineerd en ervoor gestreden!!

Opstelling AC Milan: Abbiati, De Sciglio, Bonera, Zapata, Constant, Montolivo, N. de Jong, Muntari, Kaká (81. Mexes), Balotelli, El Shaarawy (24. Poli).
Wissels: Coppola, Zaccardo, Nocerino, Emanuelson, Matri.
Coach: Massimiliano Allegri

Opstelling Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Moisander, Denswil, Blind, Klaassen, Poulsen (46. Hoesen), Serero (81. Van der Hoorn), Schöne, Bojan (72. Sigthórsson), Fischer.
Wissels: Vermeer, Andersen, Ligeon, De Sa.
Coach: Frank de Boer

AFCA || CBS ||  WZAWZDB!!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *