AFCA

AFC AJAX – FC Salzburg (0-3)

We gaan een avondje Europees bekeren in de Amsterdam Arena. Daar ontvangt Ajax Red Bull Salzburg. Met een UEFA-maffia sanctie aan onze broek, wat Ajax verplicht om vak 127 leeg te houden. Dit als gevolg van een spandoek “fenian bastards”, tijdens de CL wedstrijd tegen Celtic vorig jaar november. Ach ja, de UEFA heeft natuurlijk ook weinig anders te doen. We gaan zien wat dit avondje gaat opleveren.

Tijdens de warming up is Schöne geblesseerd geraakt. Hij wordt vervangen door Sigthorsson…..tja, en dan moet de eerste helft nog beginnen. In de catacombe blijkt het tenue van Cillissen niet in orde te zijn volgens de scheids en moet hij wisselen van shirt……..

De eerste helft begint. Een vrije trap voor Salzburg komt voor het doel maar gaat over. De wedstrijd is 7 minuten aan de gang en Frank gaat alweer uit zijn plaat langs de lijn. Salzburg blijkt nou niet een cluppie dat gaat staan afwachten, zo kunnen we zien. Dan krijgt Veltman geel en de bal gaat op de stip…….en daar is de 0-1…Wat ongelofelijk irritant is dit zeg.

Oh oh oh, dan valt snel ook nog de 0-2 door Mané, Ajax wordt gewoon afgetroefd. Laat dit een wake-up call voor ze zijn!!! En dan die scheids…..de Jong krijgt geel. Wat ze ook proberen, Ajax komt gewoon niet eens van eigen helft af. En dan valt logischerwijs de 0-3, Cillissen staat te ver uit zijn doel en kan niet bij de bal die over hem heen het doel in gaat. Gele kaart voor Hinteregger na een overtreding op Veltman. Dan eindelijk een kansje voor Ajax, voor Fischer, maar bal wordt weggespeeld door de keeper. Dan klinkt het rustsignaal. We kunnen de balans opmaken: we gaan met een verdiende 0-3 achterstand de rust in en zo te zien heeft Ajax zelf niet bepaald aan de Red Bull gezeten.

We gaan de tweede helft in zonder wissels. Maar ja, zou je moeten beginnen als trainer…Een overtreding van Blind blijft gelukkig ongestraft. Dan loopt Salzburg nog even tijd te rekken met een hoekschop, waarom mag Joost weten, met zo’n voorsprong. Dan kan Kakatoe Kampl zomaar doorlopen, maar gelukkig schiet hij naast. Deceerste wissels volgen: Poulssen en Kishna, die zijn debuut maakt in het eerste. Nou ik zou zeggen, jongen kom met de redding. Sigthorsson en Duarte gaan eraf. Kans voor Fischer maar de bal wordt heel gemakkelijk onderschept. Geel volgt voor Blind, maar voor welke overtreding is niet echt duidelijk. Dan gaat Andersen zich opmaken om erin te komen. Klaassen gaat eraf. Ook komt er een wissel bij Salzburg. Salzburg gaat een tandje terug spelen. maar zelfs dannbeheersen zij eenvoudig het spel. Er komen vier extra minuten bij. Een hele goede voorzet van Kishna op De Jong leidt tot niks, want De Jong glijdt weg voor het doel. Dan is daar eindelijk het eindsignaal…

Laten we deze wedstrijd maar heel erg uit ons geheugen wissen en ons voorbereiden op de competitie zondag tegen AZ in eigen huis. Hopelijk zijn de spelers dit dan ook vergeten.

Scoreverloop: 14. Soriano (p) 0-1, 21. Mané 0-2, 35. Soriano 0-3

Gele Kaarten: Veltman, De Jong, Blind (Ajax), Leitgeb, Hinteregger (Salzburg)

Toeschouwers: 51.240

Bijzonderheden: Lasse Schöne haakt bij warming-up af met een enkelblessure. Zijn plaats wordt ingenomen door Kolbeinn Sigthórsson.

Scheidsrechter: Clement Turpin

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Duarte (59. Poulsen); Klaassen (81.Andersen), Blind, De Jong (c); Sigthórsson (59. Kishna), Bojan, Fischer

Wissels: Vermeer, Denswil, Riedewald

Salzburg: Gulácsi; Schwegler, Ulmer, Hinteregger, André Ramalho, Mané, Ilsanker,
Leitgeb (83.Berisha), Kampl, Jonatan Soriano (c) (77. Zulj)

Wissels: Walke, Klein, Schiemer, Meilinger, Švento

A.F.C.A

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *