AFCA

AFC Ajax- FC twente (3-0)

Vandaag hadden we FC Twente op bezoek in de Arena. Een belangrijke pot voor Ajax die toch wel het een en ander had recht te zetten na de laatste 2 competitie potten die om te janken waren. En ja die 33ste landstitel toch wel wat veiliger te stellen. Aan het weer lag het het elk geval niet dat was prachtig. Een uitverkochte Arena, en de sfeervakken waren er ook klaar voor!!!!

Ajax speelde vandaag in een speciaal shirt dat stond voor het Fonds Gehandicaptensport. De eerste helft ging gelijk op in het begin. Er kwamen kansen voor beide ploegen. Daarbij was de kans van Twente via Gutiérrez die de bal voorlangs speelde en Castaignos net miste toch wel even de adem inhoudend. Nog een kans van Mokthar die net buitenkant paal raakte wat ook wel even billen knijpen was. Na een half uur kwam eindelijk de verlossing van Denswil, die kopte de indraaiende bal die van Schöne zijn vrije trap afkomstig was netjes in het doel. Daar was eindelijk de 1-0 en gingen we ook mee de rust in.

De 2de helft begon met wat druk van Twente en die creëerde wat kansen maar wisten het niet echt af te maken en stond Cillissen ook goed te werken onder die lat. Dan een kwartier na de rust komt Ajax met een geweldige aanval Bojan speelt hem op van Rhijn, die richting doel gaat en de bal naar Schöne speelt en die het netjes afmaakt en de 2-0 scoort. Euforie ten top in het stadion. Dan zo’n 7 minuten na de 2-0, Bojan speelt naar voren en schiet op doel en de keeper mist en daar is de 3-0 voor Ajax….toen ging het dak eraf. Zelfs Frank de Boer zijn ontlading was kippenvel om te zien. Ajax speelde de match netjes uit. En zo bleven de 3punten gewoon in Mokum. En zo komt die 33ste landstitel steeds dichterbij en veiliger. Zo staat Ajax 8 punten voor op de 2de plaats en met een wedstrijd minder gespeeld nog. Deze wedstrijd tegen RKC Waalwijk zal woensdag ingehaald worden. Ik neem aan dat ze daar toch ook wel die 3 puntjes gaan ophalen en zo de 4de landstitel op een rij een feit gaan maken!!!!

Scoreverloop: 29. Denswil 1-0, 58. Schöne 2-0, 65. Bojan 3-0

Scheidsrechter: Vink

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen (68. Poulsen); Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Bojan (78. Duarte), Kishna (61. Sigthórsson).
Wissels: Vermeer, Van der Hoorn, De Sa, Riedewald.

FC Twente: Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Tadic, Gutierrez (68. Börven), Promes (81. Corona), Castaignos (68. Brama), Mokhtar.
Wissels: Stevens, Röseler, Breukers, Eghan.

AFCA || CBS || WZAWDB!!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *