AFCA

AFC Ajax onze Dappere Strijders

We gaan aan de eerste officiële wedstrijd tussen Barcelona tegen Ajax beginnen. De 2 clubs die zoveel met elkaar verweven hebben door de jaren heen zullen nu voor het eerst officieel tegen over elkaar staan. Mijn mening het zal zeker Bloed, Zweet en Tranen worden voor onze Dappere Strijders. Laten we maar beginnen.

Ajax treed aan in het prachtige Rood/Wit, altijd beter dan het uitshirt. Bojan wordt in de catacomben warm onthaald door de Barca spelers. Siem de Jong ook in de basis, dat is toch wel een vertrouwd gevoel.

En we zijn begonnen. Schot op doel door Neymar maar Vermeer staat goed en stopt de bal. De eerste corner van Barca komt Ajax prima door. Poulsen speelt terug maar de bal wordt onderschept wat Denswil gelukkig weer rechtzet door de bal te onderscheppen. Fabregas maakt een overtreding maakt op Duarte. Iniesta die die 16 meter in komt Vermeer komt zijn doel teveel uit maar Moisander red de bal bij het doel en trapt hem weg. Actie van Neymar maar Vermeer komt zijn doel uit wat goed werkt want Neymar krijgt de kans niet en verspeelt de bal achter de lijn. Overtreding op Messi van Duarte, wat een vrije trap oplevert die Messi neemt en scoort via de paal 1-0 Barcelona. Beetje ongelukkig want de overtreding was eigenlijk een ongeluk omdat hij weggleed en zo Messi raakte die op zijn beurt dus onderuit ging.
Geel voor Moisander voor een overtreding op Iniesta. Het uitvak is ook luid en duidelijk aanwezig en te horen. Daar is helemaal niets mis mee.

De Boer staat ook vol overgave te coachen langs de kant en we zien daarbij de nodige harde woorden ook vallen. Bojan gaat er met de bal vandoor passed op van Rhijn en die kopt de bal op het doel, keeper raakt hem met de toppen van zijn vingers waardoor de bal voor langs gaat helaas. Prima actie!!! Tweede schot op doel van Neymar maar Vermeer stopt hem prima. Bojan loopt met de bal die speelt hij op Sigthorson die volledig wordt platgewalst maar krijgt de bal nog naar Duarte die op doel schiet maar de bal wordt gestopt. Messi krijgt de bal voor het doel maar daar is Moisander om hem te stoppen en weg te trappen. Messi komt de 16 meter in en schiet op doel maar Vermeer red weer de bal voor het doel. Tot nu toe doet hij het wel goed Vermeer tot denk ik ieders verbazing.

We gaan de rust in met 1-0 voor Barcelona. Ajax doet het prima en kan de druk van Barcelona in de eerste helft goed handelen.

barca-006

We gaan de 2de helft in zonder wisselingen bij beide clubs. Neymar schiet weer op doel maar van Rhijn red de bal voor het doel en trapt hem weg. Overtreding op Bojan, vrije trap voor Ajax. Van Rhijn maakt een onnodige overtreding op Neymar maar komt er goed mee weg. Poulsen verliest de bal die bij Neymar komt maar Vermeer voorkomt een schot op doel. Messi gaat er van door met de bal en schiet en scoort de 2-0. Deze had voorkomen kunnen worden door de verdediging. Moisander maakt weer een overtreding waar hij gelukkig mee wegkomt, hij heeft al geel gehad in de eerste helft. Wissel voor Ajax, Siem de Jong gaat eruit en Serero vervangt hem. Poulsen die meer de bal verliest dan goed passed komt iets te vaak voor. Voorzet van Neymar op Piqué en die scoort de 3-0. Fabregas wordt gewisseld Xavi erin. Ook Neymar wordt gewisseld en vervangen door Pedro. Ook Moisander wordt gewisseld en Mike vd Hoorn gaat zijn CL debuut maken door hem te vervangen. Dan komt Iniesta voor het doel, Vermeer komt zijn doel uit en Iniesta schiet naast. Messi krijgt de bal gelijk erna en die schiet hem wel in doel, daar is de 4-0 voor Barcelona. Ajax krijgt een penalty door een overtreding op Duarte in het 16 meter gebied. Sigthorson neemt de penalty maar Valdez stopt de bal, waardoor de bal bij Boillesen komt maar die schiet naast. Heel jammer een verloren kans. Blind wordt gewisseld en Schöne vervangt hem. Piqué wordt ook gewisseld en vervangen door Bartra. Vd Hoorn wordt weggespeeld en Denswil grijpt in alleen wel met een overtreding die een gele kaart voor hem oplevert. Dan krijgt Bojan de al en is er mee weg doet een goede schot op doel maar Valdez is daar voor de redding en stopt de bal. De bal beland bij Boillesen die er vandoor gaat met de bal en een hele goede afstandsschot maakt maar wordt weer gered door Valdez waardoor de bal over het doel gaat.

En daar is het eind signaal. Barcelona wint met 4-0. Jammer van die gemiste penalty maar Ajax heeft het prima gedaan en zijn mannetje gestaan door hun eigen spel te spelen. De eerste helft was er zeker een om trots op te van Ajax kant en dat hadden de voetbal analisten zeker niet voorspelt die waren alles al bij voorbaat negatief aan het afbranden. Moesten ze daar even op terug komen. De 2de helft deed Ajax het zeker ook niet slecht, het was iets minder dan de eerste maar zeker niet slecht. De enige die gewoon de bank op moet en daar ook moet blijven is Poulsen ik weet niet misschien dat hij lenzen moet aanmeten, want 80% van zijn ballen vanavond gingen naar Barca i.p.v. naar Ajax, erg slecht.

We kunnen elk geval terug kijken op een leuke wedstrijd en vooruit kijken naar de komende wedstrijd. Die zal 1 oktober zijn tegen AC Milan thuis in de Arena.

WZAWZDB AFCA CBS.

barca-004barca-005

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *