AFCA

AFC Ajax uit in Salzburg, afscheid van het Europese toneel van dit seizoen.

We gaan vanavond op bezoek bij Red Bull Salzburg voor de revanche partij op vorige week. Met die pot nog vers in het geheugen en de opstelling van Ajax vanavond, zal het nog zware kost worden. Maar Ajax zal toch minimaal wel voor het eerherstel gaan.

Daar is het fluitsignaal voor de eerste helft. De Ajax aanhang is elk geval luid en duidelijk te horen, daar zal het zeker niet aan liggen. Overtreding op Duarte, vrije trap. Denswil maakt een grove fouten verliest de bal voor het doel maar Cillissen stopt de bal. Dan een vette overtreding op Duarte, de bal wel spelend maar toch dit was wel een kaartje waard eigenlijk. Wow die Kampl maakt een stiffie over Cillissen maar de bal komt 2x op de lat en wordt de bal uiteindelijk weggespeeld door Denswil…….dat was even billenknijpen zeg. Weer kans voor Salzburg maar gaat naast. Van Rhijn speelt het op Sigthorson die kopt maar bal wordt op nippertje gered door de keeper. Dat scheelde weinig, er is nog hoop….dus. Vrije trap Kampl, maar Cillissen vangt hem perfect. Poulsen die ook even een bal voor doel wegwerkt. Kampl passed op Soriano die schiet maar op de paal. Poging van de Sa wordt weggespeeld door de keeper, was een goeie kans weer. Goeie voorzet van de Sa maar er loopt niemand door naar die eerste paal. Daar is het rustsignaal. We gaan de rust in met 0-0.

We gaan de 2de helft in onveranderd. Geel voor Denswil die een overtreding op Soriano. Die trapt hem even in de ribbetjes. Dan komt Duarte door maar wordt van de bal gelopen. En wat toch echt ook wel hands was. En dan vd Hoorn die schiet gewoon in eigen doel. Dit is niet de eerste x van hem, denk wel nu dat het de allerlaatste is. Zo komt Salzburg met 1-0 op voorsprong. Goeie aanval van de Sa maar bal wordt gestopt. Dubbele wissel bij Ajax. De Jong wordt vervangen door Bojan, en Poulsen wordt vervangen door Riederwald. En daar is de 2-0 Mané die helemaal vrij staat scoort door de benen van Cillissen die gewoon geen enkele kans heeft. En daar is de 3-0. Mané geeft de voorzet op Soriano en die schiet hem erin. Wissel bij Ajax Andersen vervangt Duarte. Bojan passed hem op Klaassen en die schiet hem erin het is 3-1. Er komen 3 minuten extra tijd bij. En daar is het eindsignaal. Hiermee is het Europese avontuur afgelopen voor Ajax.

Scoreverloop: 56. Van der Hoorn (eigen doelpunt) 1-0, 66. Mané 2-0, 77. Soriano 3-0, 82. Klaassen 3-1.

Gele kaarten: Poulsen, Ramalho, Denswil

Scheidsrechter: Tagliavento (Ita)

FC Salzburg: Gulácsi, Schwegler (89. Klein), Ramalho, Hinteregger, Ulmer (78. Svento), Kampl, Leitgeb, Ilsanker, Mané, Jonathan Soriano, Alan (73. Zulj).
Niet ingezet: Walke Meilinger, Berisha, Schiemer.

Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Blind, Klaassen, Poulsen (63. Riedewald), De Jong (63. Bojan), De Sa, Sigthórsson, Duarte (78. Andersen).
Niet ingezet: Vermeer, Moisander, Veltman, Kishna.

Ajax gaat zich opmaken en voorbereiden voor BLOODY SUNDAY!!! En dat gaan wij ook doen.

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *