AFCA

Ajax AC Milan 1 Oktober 2013

Gisteravond was het zover, Ajax zou AC Milan ontvangen in een uitverkochte Arena. Dat zou te doen moeten zijn, aangezien er 12 geblesseerden bij Milan waren en ze dus niet full force zouden komen. En tja, wij zijn natuurlijk toch Ajax, niet arrogant maar gewoon beter!! Maar toch zit het grootste deel met een licht onderbuikgevoel van “oh als het maar goed gaat”. Want ja, het blijft toch Ajax, altijd in voor een verrassing. Nou laat het deze keer eens een aangename zijn dan.
De sfeer zat er bij binnenkomst in elk geval al lekker in. En tot grote verbazing van velen was er zelfs beweging bij de supporters op de lange zijde. De sfeervakken waren ook luid en duidelijk aanwezig, van begin tot het einde. Het begon natuurlijk met DE WITTE VLAGGETJES traditie, met de vlaggetjes wapperen en: het hele stadion deed mee! Wat wel opviel was dat het uitvak er niet aan meedeed. Ik kreeg het idee dat daar geen vlaggetjes lagen om mee te doen. In elk geval kon het de pret niet drukken in de rest van de Arena.

De eerste helft ging verbazingwekkend goed. Maar ja, Ajax had uit bij Barca ook al bewezen hun mannetje te kunnen staan. Het ging goed, Ajax overheerste de eerste helft prima. Creëerde kansen, alleen werd het doel nog niet echt gevonden. Maar het was wel een lekkere boost voor de moraal, wat ook bleek doordat Ajax de eerste helft domineerde met maar liefst 70% balbezit. En dan liep er ook nog een lastige plaag rond op dat veld, met de naam Mario Balotelli. Vorig seizoen was hij ook al te gast in de Arena, toen Ajax uitkwam tegen Manchester City. Alleen was de man toen een stuk rustiger dan dat hij gisteravond was. Duidelijk aanwezig maar dan niet door het uitblinken in het voetbalspel, maar eerder door het uitblinken in het klieren en etteren. Ik zag op een gegeven moment zelfs dat Cillissen hem goed beu was en hem van zich af duwde. Met zijn schwalbes kon je al goed merken waar de man op uit was en dat hij er een theatershow van maakte.

Tot aan de rust bleef het 0-0 en was Ajax zeker de betere partij. In de tweede helft zette Milan even een versnellinkje hoger en begon het hier en daar wat te haperen bij Ajax, maar Milan was niet in staat om dit af te straffen. Maar toen ineens herpakte Ajax zich en kwam weer beter in het spel. Er kwam een voorzet op Schöne die hands maakte. Dat zagen wij allemaal, alleen de scheids totaal niet. Hij liet doorspelen waarna Ajax scoorde. Pas nadat er gescoord was, werd het doelpunt afgekeurd. De scheids is er niet erg bij denk je dan. Maar het afgekeurde doelpunt gaf wel weer even een goed impuls: Ajax liet zien en voelen dat er wel degelijk wat te halen viel. En dat gebeurde dan ook een paar minuten daarna. Uit een corner van Schöne kwam de bal bij Denswil die de bal prachtig het doel inkegelde en Ajax daarmee op 1-0 zette. De euforie in het stadion was enorm, het dak was al open anders had het er echt vanaf geklapt. Een complete chaos, zo blij en trots was iedereen op dat verlossende doelpunt voor de Amsterdammers. En dat ook nog in de 90de minuut. Maar in de extra tijd gebeurde weer het ongelofelijke, Milan kreeg de mogelijkheid om gelijk te komen. En dat door een overtreding die volgens de scheids door van de Hoorn gemaakt zou zijn op megaplaag Balotelli. Voor velen een beetje onduidelijk omdat die er niet genoeg bovenop zaten om te zien wat er nou werkelijk gebeurde. Maar het leed was al geschied en de scheids gaf van de Hoorn geel en de bal ging op de stip. Dit onder luid protest van de Ajax spelers. Balotelli nam de strafschop zelf en maakte zo de gelijkmaker. Een vreselijke domper, zo´n 1-1. Inmiddels zijn de beelden en foto’s al duidelijk overal te zien geweest en zo is ook duidelijk te zien dat Ajax weer genaaid is door de UEFA-Maffia. Het is namelijk Balotelli die de overtreding maakte en duidelijk ook. De man dacht dat van de Hoorn een soort van klimpaal is en gaat er lekker in hangen. En dat dan ook nog voor de neus van die scheids. Ze zouden er boetes voor moeten uitdelen. Het is natuurlijk wel heel erg zuur dat dit WEER moet gebeuren bij Ajax. Zo wordt het dus een hele andere uitslag. Maar we kunnen meer dan trots zijn op Ajax met het getoonde spel van gisteren. Op één uitzondering na, want het is mij, en ik denk velen met mij, nog steeds een raadsel dat die Poulsen in de basis staat en ook mag blijven staan, met zijn non-stop balverlies. Het begint nu toch echt wel erg triest te worden, dat spel van hem.


afca-Mario-Balotelli-naait-ajax-in-cl-2013

Ajax kan elk geval met opgeheven hoofd terugkijken op deze match. En kan zich gaan opmaken voor de volgende CL wedstrijd op 22 oktober, uit tegen Celtic. Maar eerst nog aankomende zondag 6 oktober. Dan zullen die “punnikers” uit Utrecht te gast zijn in de Arena. Dat moet toch appeltje eitje zijn.

AFCA CBS WZAWZDB!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *