AFCA

Ajax – AZ

Ajax heeft zich goed hersteld na de nederlaag tegen Salzburg van afgelopen donderdag. AZ werd in de Arena met 4-0 verslagen. Siem de Jong zette de Amsterdammers in de 4e minuut al op 1-0 voorsprong door een goede voorzet van Ricardo van Rhijn.

Fischer liep in de 9e minuut al een hamstringblessure op en voegt zich zo in het rijtje Lasse Schöne, Nicolai Boilesen en Serero.

Kansen bleven komen, maar een doelpunt bleef uit tot de rust.

Ajax kwam na de rust met Kishna in de plaats van Bojan terug op het veld. Een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts maakte het duidelijke verschil. Ajax bleef aanvallend spelen en AZ kon deze druk niet aan. Dit was te merken in de 54e minuut. Een prima aanval via Blind, Kishna en De Jong belandde bij Duarte, die dit mooi afmaakte: 2-0!

Ajax bleef druk uitoefenen op AZ, en dit werd 6 minuten later beloond door een fantastisch doelpunt van debutant Kishna. Een voltreffer in de rechter kruising.

Duarte maakt in de 73e minuut zijn 2e doelpunt en de laatste dit resulteerde in de eindstand 4-0.

Ajax blijft  koploper en heeft weer 3 punten erbij.

Dit verzachte de pijn van afgelopen donderdag weer een beetje. Het was een heerlijke voetbaldag: Mooi weer, goed smakend bier en vermakelijk voetbal.

Na de wedstrijd konden we nog genieten van Twente – Kakkerlakken dat gelijkspel werd. En natuurlijk van de poppenkast die Pelle heet, wat een ongelooflijke stakker is het toch.

Scoreverloop:
3′ De Jong 1-0
54′ Duarte 2-0
60′ Kishna 3-0
73′ Duarte 4-0

Opstelling Ajax:
Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen, Duarte; Bojan (46. Kishna), De Jong (69. Sigthórsson), Fischer (12. De Sa)

Opstelling AZ:
Esteban; Reijnen (46. Johanson), Gouweleeuw, Wuytens (46. Poulsen), Viergever; Henriksen, Ortiz (69. Haye), Elm; Berghuis, Jóhannsson, Beerens.

Scheidsrechter:
Pieter Vink

Geel:
De Sa (Ajax), Ortiz, Elm (AZ)

 

 
Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *