AFCA

Ajax is bezig met een “tussenjaar”

Ajax doet het verdienstelijk in de Eredivisie. Na een rommelig begin is de Amsterdamse grootmacht opgeklommen naar de tweede plek in de Eredivisie achter de kakkerlakken. Vorige week wist Ajax niet te winnen bij FC Twente en zagen de Amsterdammers hun achterstand op 010 weer drie punten worden. Het leek een voorbode te zijn voor wat er komen ging. Ajax komt tegen Cambuur in de beker niet langszij en de Amsterdammer worden prompt uit het bekertoernooi geknikkerd door de Jupiler League ploeg.

Peter Bosz hanteert een streng beleid en is eerlijk en hard tegen zijn pupillen. We kunnen er in Amsterdam zeker van genieten dat Peter Bosz zijn talenten volop de kans wil geven in bekerwedstrijden en Europa League wedstrijden die al gespeeld zijn. Maar beste Peter, Ajax is geen kinderspeeltuin. Ajax Amsterdam is geen kindercrèche waar jonge jongens zich constant fouten kunnen permitteren zonder dat daar consequenties aan vast zitten. Laten we voorop stellen dat de KNVB beker echt wel een prijs is. Misschien is het niet helemaal de prijs waar Bosz als eerste op aan het hopen is (wij trouwens ook niet), maar het is wel een prijs waarmee je de harten van je supporters kan verdienen. Het lijkt er echter op dat Bosz de KNVB beker niet zo heel erg serieus neemt. Vind je het heel erg gek dat ze ons in Nederland arrogant en verwend noemen? Want Peter, wat gebeurt er nou als jij dit seizoen geen prijs pakt?

Het is absoluut geen slecht jaar te noemen. Het talent van Sanchez en Dolberg is ongekend en voor deze jonge toppers wacht een mooie toekomst. Het spel is absoluut verbeterd met Ziyech en Schone die het middenveld van Ajax richting de aanval gidsen. Over deze aanval gesproken trouwens. Het is te sneu voor woorden dat een talent als Dolberg het moet doen met Younes en Traore om hem heen. Het lukt deze vleugelspelers niet om Dolberg in stelling te brengen. En dan hebben we nog de talenten die onder Bosz niet aan spelen toekomen. Of dat verdiend of onverdiend is laat ik in het midden. Ik werk tenslotte niet dagelijks met deze spelers, maar als Bazoer en Gudelj het niet kunnen opbrengen om te vechten voor hun plek dan is het inderdaad tijd om deze spelers te laten vertrekken. Die zijn niet uit het juiste Amsterdamse hout gesneden namelijk. Bazoer heeft Ajax uiteindelijk bijna niets gekost, daarom denk ik dat Ajax er ook niet heel erg veel moeite heeft om hem voor een slordige 12 miljoen te zien vertrekken.

Conclusie? Ajax lijkt bezig aan een tussenjaar. Het is nog geen superieur elftal dat alle tegenstanders kapot speelt. Daar heeft Peter Bosz wat meer tijd voor nodig en dat is aan alles te merken. Ik verwacht dan ook niet dat Ajax kampioen wordt en ook niet dat Ajax de Europa League wint. Peter Bosz krijgt dit jaar de tijd om dit Ajax naar een ander niveau te brengen. Echter, de KNVB beker winnen terwijl je in een dergelijk tussenjaar zit zou een mooie prestatie zijn geweest. Dat is dus niet meer mogelijk. Een tussenjaar is niet erg, maar laten we dan alleen wél iedere prijs serieus nemen, Peter Bosz. Dit is Amsterdam, wij zijn het gewend om alleen maar te winnen.

Santesh Girwar

AFCA || CANT BE STOPPED

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *