AFCA

Ajax is op visite in Leeuwarden

Ajax is op visite in Leeuwarden bij Cambuur om daar weer 3 punten op te gaan halen. We gaan het zien zo als om 12h30 het fluitsignaal zal gaan.

En we gaan van start met de 1ste helft. Ligeon staat wel heel erg lang te stuntelen om de bal in te gooien zeg. Nou de eerste 7 minuten hebben we gehad en het lijkt erop dat iedereen nog een beetje in een slaaproesje aan het rondrennen is. Het zal toch niet weer zo’n pot worden. Tot u toe maakt Cambuur het Ajax toch wel wat lastig. Schöne passed hem netjes op Klaasen die hem voorzet naar Sigthorson maar dien helemaal niet bereikt. Nou das nu de 2de keer dat Ligeon vreselijk loopt te stuntelen en te aarzelen over een bal ingooien. Overtreding VAB Ritzmaier op Ligeon en dat levert hem een gele kaart op. Serero speelt op Schöne die hem wil doorspelen op Sigthorson maar verspeelt de bal. Vrije trap voor Cambuur na een overtreding van Veltman. De bal gaat recht naast het doel. Corner voor Cambuur die goed op El Makrini op zijn hoofd komt maar kopt naast. Sigthorson spelt op Serero maar de bal wordt onderschept door Droste. Ja hoor Klaassen passed op Schöne en die schiet in doel. Daar is de 0-1. Wel lekker maar ook erg verbazingwekkend gezien het spel. Daar is het fluitsignaal. We gaan de rut in met een 0-1 voorsprong.

We gaan naar de 2de helft. Ik neem toch wel aan dat Frank de Boer even het zweepje erover heeft gehaald in de kleedkamer. Lukoki geeft een voorzet maar die wordt onderschept en over gespeeld door Veltman. Corner voor Ajax, bal komt bij Moisander maar die komt niet tot een schot. Serero krijgt de bal niet onder controle en verspeelt zo een kans. Wissel bij Cambuur van Brakel eruit Barto erin. En nog een wissel bij Cambuur, Lukoki eruit Christovao erin. Dubbele wissel voor Ajax, Andersen en Sigthorson eruit, Fischer en Hoesen erin. De Boer krijgt een klein meningsverschilletje met scheids Vink. Een kans voor Cambuur, maar gelukkig Cillissen red. En daar is de fout van Ajax waardoor Hemmen de gelijkmaker scoort 1-1. Wissel bij Ajax Poulsen erin. Ook nog een wissel bij Cambuur Bijker eruit Pareira erin. Dan een kans voor Ajax maar Klaassen komt niet bij de bal. Ajax is wakker maar er zijn nog 5 minuten officieel te gaan. Barto schiet maar Cillessen red. Er komen 3 minuten extra tij bij. Ritzmaier krijgt rood na een overtreding. Ja eindelijk Ajax is LUCKY AJAX, Blind zet in op Klaassen die maakt de 1-2.

En daar is het eindsignaal, Ajax wint met 1-2 en dat is echt gepaard gegaan met geluk. De schoonheidsprijs gaat zeker niet naar ons. Het heeft wel even billen knijpen en peultjes zweten gekost maar de 3 punten gaan mee naar Mokum.

Scoreverloop: 40. Schöne 0-1, 82. Hemmen 1-1, 90+2. Klaassen 1-2.

Gele kaarten: Ritzmaier (2x, dus rood)

Opstelling Cambuur : Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Van Brakel (61. Barto), Bakker, Lukoki, Hemmen Ritzmaier.
Wissels: Zeinstra, Pereira, Van Boxel, Dijkstra, Christovao, Feldballe.

Opstelling Ajax : Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Ligeon; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, Sigthórsson (71. Hoesen), Andersen (71. Fischer).
Wissels: Vermeer, Poulsen, Bojan, Riedewald, Denswil.

 

AFCA || CBS || WZAWZDB 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *