AFCA

Ajax Kuipfighters!

Zondag kan Ajax in de bekerfinale tegen pec zwolle als eerste club ooit de triple binnenhalen. Om het complete knvb-servies in huis te hebben, moet dan nog alleen de kampioensschaal worden binnengehengeld. Dat lukte vorige week net niet, omdat de lampies weer eens verzaakten. Het leidde ertoe dat de trainer van 010 stoer wist te melden dat ie ons het uitstel van de titel eigenlijk wel gunde….Een halfslachtige poging om een sneer uit te delen, maar vooral tekenend voor de oplopende frustraties in 010.

De oorzaken voor die frustraties zijn algemeen bekend: jarenlang zonder titel, geen enkel vooruitzicht op sportieve verbetering, de vele nederlagen tegen Ajax. Het is allemaal onverteerbaar voor de kakkerlakken. Net zo onverteerbaar als de voor hun zo pijnlijke vraag wie nou de beste voetballer was die ooit in hun vaatdoekenshirt heeft gespeeld. Tegen beter weten in roepen ze dan van hanegem of coen moulijn, gekkie guidetti of ballenvanger ed konijn. Maar iedereen weet dat het Johan Cruijff was. Ze zullen het in 010 alleen nooit durven toegeven: door rancune gedreven was De Verlosser bereid om fc kakkerlak een paar prijsjes te bezorgen. Ze ontkennen het gewoon, willen er niet over praten. De in 1984 door Johan Cruijff eigenhandig binnengesleepte prijzen worden zelfs niet als volwaardige prijzen beschouwd. Tamelijk pedant en ondankbaar, gezien de weinige overige prijzen die ze kunnen koesteren in dat insectennest.

Maar het wordt nog erger voor het paupervolkje in 010, met een beetje mazzel volgend seizoen al. Want dan is Ajax definitief de beste in de kuip, als het gaat om behaalde bekers, gewonnen finales. Als Ajax wint van pec zwolle betekent dat de 13e beker die we in de kuip hebben gewonnen, even vaak als de kakkerlakken hebben gewonnen in hun eigen stadion. 13 Ajax-finales, 13 ererondes, 13 keer de beker omhoog getild door de Ajax-aanvoerder. Een kwestie van tijd dus dat Ajax de beste zal zijn in de kuip. Fc kakkerlak zal ons dan nooit meer kunnen inhalen. Omdat ze daarvoor te slecht zijn én omdat de kuip over enkele jaren zal worden gesloopt. Niet alleen door ons, we doen het graag, maar ook door de autoriteiten in 010, in het kader van de vooruitgang. Met die sloop zal Ajax voor eeuwig als de beste club in de kuip te boek komen te staan. Wij zullen dat feit koesteren, net zoals de mooie herinneringen aan alle prachtige overwinningen behaald in 010, van de jaren 60 tot en met het heden, met als hoogtepunt de europacup finale van 1972, toen Ajax zijn totale superioriteit liet zien. Het moet voor chef-zielenpoot gerard cox en consorten hebben gevoeld alsof ze hun eigen wijf in het echtelijk bed aantroffen, met hun baas in z’n blote reet er grijnzend bovenop. Waarbij ze vervolgens niets anders konden doen dan lijdzaam toekijken. Een regelrecht trauma, dat nog steeds doorwerkt in de gemiddelde kakkerlakkenziel, met raar en treurig gedrag tot gevolg. Zo konden de kakkerlakken het na de bekerfinale van 2010 niet opbrengen de bekeruitreiking van Ajax af te wachten. Onbeschoft, kinderachtig en typerend voor de in 010 heersende moraal. De supporters geven op hun beurt blijk van opgelopen sportieve traumaatjes door elke speler die iets beter is dan het gemiddelde kutniveau in 010, slaafs te adoreren. Zo nemen ze massaal het kapsel over van de eerste de beste italiaanse nicht die er per ongeluk een paar ballen inschiet. Niet dat het erg goed uitpakt, ze lijken nog het meest op gemuteerde NVU-aanhangers. Alleen het bloksnorretje ontbreekt er nog aan, bij de Kusters-lookalikes in 010.

Terwijl ze in 010 zwelgen in hun eigen ellende, verheugen wij ons op zondag; winnen van pec zwolle betekent dat we nog maar één finalewinst in de kuip nodig hebben. Daarna mag de snijbrander wat ons betreft direct in dat stadion worden gezet, zodat het tot in de eeuwigheid zal voortleven als de plek waar Ajax heeft geheerst, meer als welke andere club dan ook. Dat vooruitzicht zal een ondraaglijke gedachte zijn in 010. En dat gunnen wij hún eigenlijk weer wel.

WZAWZDB, voor eens en voor altijd, ook in de kuip.

Ajax-Kuipfighter

Rector Stam || AFCA || CANT BE STOPPED

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *