AFCA

Ajax verliest jammerlijk bij Celtic

En we zijn begonnen. Aan de sfeer zal het niet liggen, die is aan beide partijen goed aanwezig. De openingsfase is een beetje onrustig, qua balbezit. Het tempo ligt al meteen heel hoog in het eerste kwartier. Lustig geeft de bal voor richting Pukki, maar die raakt hem net niet goed, waardoor de bal voorlangs gaat. Sigthorson speelt de bal naar De Jong die direct schiet, maar keeper Foster stopt de bal. Lustig maakt een overtreding op Fischer bij een kopduel; hij beukt zijn hoofd tegen die van Fischer. De Boer is ook even niet zo blij met Fischer en laat dat ook duidelijk horen langs de lijn. Ajax krijgt een hoekschop maar die wordt verspeeld door Fischer. Zijn schot gaat ver over. De 3000 meegereisde Ajacieden zijn luid en duidelijk aanwezig, ze overstemmen regelmatig de Schotse toeschouwers. Van Rhijn speelt op Sightorson die bij het doel net niet bij de bal kan komen. Bij de tweede paal staat De Jong maar de bal schiet te ver door om hem in te kunnen schieten en belandt dan ook naast het doel. De eerste echte kans voor Ajax. Een vrije trap, genomen door Fischer, gaat voorbij aan bijna iedereen maar komt bij Poulsen, die schiet, maar Foster pakt de bal. De Jong speelt de bal op Sigthorson die kan scoren maar hij wordt wegens buitenspel terug gefloten. Een hoekschop voor Celtic volgt. Cillessen redt door de bal over het doel te tikken. Kort daarop maakt Denswil een overtreding in het strafschopgebied op Stokes en de bal gaat op de stip. Er volgt wat consternatie,wat duw- en trekwerk, waarbij drie gele kaarten vallen voor Van Dijk, Poulsen en Veltman. Forrest neemt de penalty en scoort de 1-0. Eén minuut extra tijd komt erbij. Er gebeurt weinig meer en zo gaan we de rust in met een 1-0 achterstand, door de benutte penalty.

De tweede helft gaat beginnen. Serero krijgt de bal en gaat op doel af, hij schiet maar wacht te lang waardoor Forster de bal makkelijk stopt. Dan valt de 2-0, Kayal scoort voor Celtic; Hij schiet van afstand op doel, Denswil z’n voet zit er ook nog eens tussen waardoor de bal afwijkt en zo net langs Cillessen het doel ingaat. Een hoekschop voor Ajax belandt bij Van Rhijn die schiet op doel, maar de bal gaat via Sigthorson naast het doel. De Jong krijgt bij de volgende aanval de bal van Blind en schiet op doel maar de bal verandert van richting en gaat naast. Ajax wisselt: Boillesen erin, Poulsen eruit. Een hoekschop voor Ajax wordt door Fischer slecht genomen. Hij krijgt de bal niet voor het doel en dat is niet de eerste keer. Dan een wissel bij Celtic: Kayal eruit, Ledley erin. Ook Ajax wisselt nogmaals: De Sa vervangt Fischer. Er wordt een overtreding op Sigthorson gemaakt, op de rand van de 16 meter. Voordat de vrije trap voor Ajax mag worden genomen, komt er nog een wissel voor Celtic, zo beslist de scheidsrechter even. Lustig eruit, Biton erin. De Jong neemt de vrije trap maar de bal belandt nergens. Dan volgt nog een kans voor Serero, maar die schiet over. Inmiddels is Schöne ook in het veld gekomen, hij vervangt Van Rhijn. Blind krijgt nog een kansje na een goede combinatie met De Jong en Andersen, maar de bal wordt gestopt. Er wordt een rode kaart gegeven aan Biton voor een grove overtreding op Serero, met twee gestrekte benen komt hij in. Celtic moet met tien man verder, maar er is nog maar één minuut officieel te gaan. In de laatste seconde wisselt Celtic nog, Pukki wordt vervangen door Baldé. Er komen ook vier minuten extra speeltijd bij. Dan valt eindelijk de 2-1, Schöne scoort voor Ajax in de laatste minuut van de extra tijd. Dan klinkt het fluitsignaal; Ajax verliest met 2-1 van Celtic en verspeelt daarmee hele dure punten.

Scoreverloop: 43. Forrest 1-0 (penalty), 53. Kayal 2-0., 90+4. Schöne 2-1

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind; De Jong, Poulsen, Serero; Andersen, Sigthorsson, Fischer.
Wissels: Vermeer, Van der Hoorn, Hoesen, De Sa, Schöne, Boilesen, Klaassen

Opstelling Celtic FC: Forster, Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre, Forrest, Kayal, Mulgrew, Samaras, Stokes, Pukki.
Wissels: Zaluska, Ledley, Biton, Balde, Rogic, Atajic, Fisher.

AFCA CBS WZAWZDB.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *