AFCA

AKA HILL WK FEUILLETON (II)

Het feest is begonnen, maar nog niet losgebarsten. Na acht poulewedstrijden wachten we nog altijd op de eerste schoppartij, is er nog geen bloedrode kaart getrokken, en is ook de eerste patriottische slooppartij van het schuim der straten nog uitgebleven. De angst voor de videoref op het veld en voor de spetsnatz in de straten van de speelsteden zit er vooralsnog kennelijk goed in.

Qua voetbal maakten alleen Portugal en Spanje er een festijn van. De rest blonk uit in onkunde en/of een bijzonder zuinige start. Waarbij het verschil in scherpte het best werd uitgedrukt door Christiano Ronaldo en Lionel Messi. Het Portugese fenomeen trekt zich nergens wat van aan en doet wat ie altijd doet, een fenomeen zijn. Waar de Argentijn in de kleuren van zijn vaderland ook nu weer ronddoolt alsof ie in een dwangbuis zit en met een gietijzeren bal aan een ketting om zijn enkel loopt.

De openingswedstrijd tussen de Russische wodkarianen en Saoedische koppensnellers was dan wel doelpuntrijk, maar had het hilarische niveau van Schubbekuttië – Balopdakkistan. En bleek vooralsnog een voorbode voor obligaat geklungel over vrijwel de gehele linie : Onderschattende Fransen op halve kracht, falende Argentijnen, in eigen voet schietende Marokkanen, mud runnende Aussies en geisergaten dichtende IJslanders. Kortom, er is nog geen reet aan.

Vandaag komt er wellicht verbetering. Met Mexicanen die na de orgie met 20 hoeren in een zwembad ongetwijfeld ontspannen en fris de Moffen te lijf gaan. En met Braziliaanse rondingen op de tribunes.

Fijne Vaderdag voor de buis papa’s!

aka Jimmy Hill

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *