AFCA

AKA HILL WK FEUILLETON (IV)

Zo, de poulefase zit er op. 0 rellen, ongelooflijk kutvoetbal en de Mannschaft nu al naar huis. Ik zou zeggen sluit die tent maar. Wat een treurnis. Dit moet tot nog toe het slechtste en saaiste WK voetbal ooit zijn.

Wat vooral ook stoort is de idioot grote aandacht die de arbitrage krijgt. Die videoref wordt op een dermate imbeciele en volstrekt willekeurige manier toegepast, dat die lui met vlag en fluit meer besproken en bekeken worden dan Kim Holland die via tokkieschotels smakeloze achterbuurten binnenglijdt. Keihard huilen om deze noviteit die de aandacht van het spel afleidt en vooral ergernis wekt. De kudde vindt het prachtig, die maakt het allemaal niet uit. Dat hele voetbal is voor hen toch slechts een festijn waarbij het belangrijkste lijkt om breed lachend naast je lelijke wijf die als een imbeciel met een vlaggetje staat te zwaaien, door een camera gevangen te worden voor het shot van beider leven. Man man wat een ellende. Ga je eindelijk naar een WK wedstrijd neem je die trut mee. Applaus hoor, je leven is af. De tandjes.

Maar waar je oorschelpen en oogbollen pas echt ovaal van trekken is dat studio Rusland van de NOS. Die dagelijkse uitvaartdienst onder leiding van Henri Schut die dezelfde monotone rouwstem heeft als de spraakrobot van Stephen Hawking, is nog afgrijselijker dan een oudejaarsconference van Claudia de Breij. En dan ben je dus echt ongelooflijk afgrijselijk. Met die schijndode Borst en z’n kuthond. En met homeopathisch slaapmiddel Rafael vd Vaart. Ik ben inmiddels zo geoefend in gapen dat ik met mijn onderkaak mijn navel aan kan tikken terwijl mijn hoofd achterover in mijn nek ligt. Godallejezus. Dat is geen voetbalprogramma maar een oefening in palliatieve sedatie.

We hebben voor de achtste finales wel de mazzel dat het allemaal onmogelijk slechter kan. Gelukkig zijn van Marwijk & van Bommel alweer lang en breed thuis en uit het WK beeld dus dat scheelt ook weer wat zelfmoordneigingen. Hopelijk zuipt Diego Amaretto Maradona zich daarnaast ook nog wat vaker klem op de vip tribune, schuift Herman Brusselmans een paar keer aan bij studio rouwproces, en vliegen de Belgen er via zes buitenspelgoals en vier onterechte pingels in een van de volgende rondes met 10-0 uit.

Valt er toch nog wat te genieten.

Stay tuned folks!

aka Jimmy Hill

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *