AFCA

AKA HILL WK FEUILLETON (III)

We zijn een week onderweg in Putinstan. En kwa voetbal hadden we de hele week over kunnen slaan. Negen van de tien wedstrijden zijn het aankijken niet waard. Het lijkt erop alsof vrijwel alle landen een Erik ten Hag als coach op de bank hebben zitten. Waar we de hoop hadden om na een zwaar ergerlijk Ajax seizoen eindelijk weer eens flink vermaakt te worden, daar slaat de slaap na ieder beginsignaal onverbiddelijk weer toe.

Het enige vermaak zijn de fratsen van spelers die in de onderbond van Drenthe nog een modderfiguur zouden slaan. Zo werden we verrast met de noviteit van de Iraanse ingooi : Je liefkoost en kust de bal tot het plastic loslaat, prevelt de halve bijbel/koran/talmoed op, neemt een aanloop en probeert te koppeltjeduiken op de bal, wat hilarisch misgaat en eindigt in een dwarslaesie veroorzakende flikflak waar wannabee pornoster en ex gymnaste Verona van der Leur jaloers op zou zijn. Vervolgens strompel je een paar passen terug en gooit de bal op conventionele wijze naar de tegenstander. Dank aan de Iraanse stoethaspel voor dit meest spraakmakende moment tot nu toe op de Russische WK velden!

Ook in de tweede poulewedstrijden is Ronaldo baas en Messi krullenjongen. En dat ligt niet aan de medespelers van beide smaak/spraakmakers. Want daar mankeert bij Argentinië zowel als bij Portugal niet zoveel aan. De Portugees is voor ieder zichtbaar gewoon scherp fit en hongerig. Messi loopt ertussen als vijfde wiel aan de wagen en heeft er kennelijk gewoon geen zin in.

De meest opvallende Argentijn is de alom aanwezige Diego Armando Maradonna. De voormalig coke-koning heeft nog altijd dikke schijt aan alles en iedereen. De man met handen en voeten van God blijft een vermaak op zich. Kleurrijk dwars en geen enkel ander blad voor de mond dan een tabaksblad.

Op naar de volgende dagen met drie keer per dag bijslapen, stay tuned Folks!

aka Jimmy Hill

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *