AFCA

AKA HILL WK FEUILLETON (SLOT)

Aangezien Hill op een popfestival vertoeft en hij dus de grote en kleine finale mist, komt dit serietje hier tot een eind. Godzijdank want in tegenstelling tot wat FIFA baas Infantielo beweert was dit een WK voetbal om keihard over in huilen uit te barsten.

Meteen overschakelen naar Ajax dus. Dat ook nog altijd geen enkele reden voor blijdschap geeft. In de voorbereiding is er tot nu geen enkele lijn te bekennen in spel en opstelling, en werd alleen van postbodes bakkers en loodgieters gewonnen tegen amateurclubs. Een gelijkspel tegen het altijd lastige Steau Boekarest en dikke verliespotten tegen Europese grootmachten Nordsjaeland, Preusen Munster en Anderlecht. Weliswaar zijn resultaten geen maatstaf in oefenwedstrijden en met een selectie die nog niet geheel op sterkte is, maar het geeft weer te denken en biedt geen enkel vertrouwen op verbetering richting de eerste finale die voor de deur staat met het tweeluik met Sturm Graz, waarin de eerste horde richting Champions League genomen moet worden. Moet, want falen zou de club meteen alweer een dreun van jewelste geven en direct weer achter de feiten aan doen lopen.

Iets verder kijkend is het ook afwachten hoe de selectie er op 1 september uitziet. De kans dat spelers als Ziyech De Ligt De Jong Neres alsnog vertrekken is zeker niet denkbeeldig. Daar zou je dan staan met Tadic Labyad Blind en Bande. Zonder de mogelijk vertrekkende spelers ga je daar geen potten mee breken. Met Bande al helemaal niet meer. Zijn overstap van fakkin KV Mechelen naar Ajax is nu al op een drama uitgelopen. Acht miljoen de put in. Dat kun je domme pech noemen maar lijkt net iets tè exemplarisch voor het tranentrekkende stuntelbeleid van het rariteitenkabinet dat zich de Ajax directie noemt.

Over geld gesproken en waarom niet want dat is de core business van wat ooit onze voetbaltrots was, er wordt maar liefst 16 miljoen uitgegeven om een speler terug te kopen die gewoon uit de eigen jeugd komt…Veel gekker wordt het niet. Doorredenerend, Blind en Bande = 24 miljoen. Gaan we even rekenen en verdelen we dat bedrag over De Ligt De Jong Ziyech Neres Eiting. Die kun je dus voor 3 jaar langer vastleggen via opwaardering van hun contract met maar liefst 2 miljoen per jaar per speler. Geen haar op hun hoofd die dan nog wil denken over een vroegtijdig vertrek. En dan heb je het dus alleen nog maar over wat voor Blind en Bande is uitgegeven. Met het geld voor faalaankopen Orejuela Cassiera Johnsen Wöber zit je al op 40 miljoen waarmee je een selectie bij elkaar kunt houden waarmee je echt kunt bouwen aan een kampioenselftal dat ook in Europa weer aanzien kan verwerven. En waarmee die investeringen zich dus wèl sportief èn financieel zullen terugbetalen.

Moet Hill nou echt alles uitleggen?

aka Jimmy Hill

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *