AFCA

Beker wedstrijd IJssemeervogels

Het wordt weer een avondje békeren en Ajax gaat op visite bij IJssemeervogels in Spakenburg. Afgelopen zondag hebben we even uit ons geheugen gewist, dus vol goede moed gaan we naar de eerste helft.

Ok, in de kleedkamer gillen de IJsselmeervogels dat ze gaan winnen, en vele Spakenburgers zitten in klederdracht op de tribunes. Ja ja het is ook wat als De Kampioen op visite komt. De IJsselmeervogels aanhang maakt er in elk geval wel een kleine show van voor hun cluppie. Maar de Ajacieden zijn ook luid en duidelijk te horen. Mooi!!!

Dan klinkt het fluitsignaal voor de eerste helft. En ja hoor, in de vierde minuut geeft Bojan de bal goed voor op Fischer en die schiet hem erin en maakt zo de 0-1. Bojan passt hem weer voor maar Hoesen is te laat en de keeper stopt de bal. Kort daarop maakt Nick Kuipers een overtreding op Bojan. En dan, in de 9de minuut, scoort Hoesen de 0-2. Bojan passt even later de bal goed voor het doel, maar Hoesen is weer iets te laat. Een vrije trap Ajax, Bojan neemt hem, speelt op Klaassen die de bal echter overschiet. Verheijdt lost van heel ver een afstandsschot dat net over doel gaat. De scheids geeft geel aan Tony Tol, die constant met Fischer overhoop ligt. Al een paar keer gewaarschuwd door de scheids maar als hij dan nog niet wil luisteren tja…dan maar voelen, dus geel. Ligeon raakt geblesseerd en wordt behandeld buiten de lijn. Michael de Harder kegelt de bal richting doel maar het schot belandt op de paal. De IJsselmeervogels worden wat brutaler en geven wat gas. Veltman redt een bal voor de lijn, corner IJsselmeervogels. Daar is het fluitsignaal, we gaan de rust in. We gaan voor het broodje zalm…..

De tweede helft begint gelijk met een wissel bij de Vogels. Goeie kans voor de Vogels maar die gaat op de paal. Vermeer krijgt het ietwat drukker voor zijn doel en moet hier en daar zelfs flink aan de bak. Gele kaart voor vd Laar wegens hands. Hij dacht even op handbal te zitten. En dan, in de 63ste minuut, valt de 0-3 van Fischer, na een klein tikkie terug van Hoesen. Twee wissels bij de IJsselmeervogels. Hoesen krijgt nog een aardige kans, maar schiet over. Een hakje van Hoesen op Bojan wordt door de laatste niet goed afgemaakt voor het doel. Ajax wisselt twee keer: Blind wordt vervangen door Riedewald en Bojan door Schöne. Jairo Riedewald maakt zo zijn debuut in het eerste van Ajax. De laatste wissel bij Ajax: Ligeon eruit, Van Rhijn erin. Fischer passt de bal goed voor. Hoesen loopt ermee weg, schiet maar helaas net naast. En dan is daar het eindsignaal. Ajax bekert gewoon nog ff door na deze 0-3 winst. Ajax kan zich op gaan maken voor de laatste pot voor de winterstop aanstaande zondag tegen Roda JC.

Opstelling V.V. IJsselmeervogels: Zonneveld; Tol, Van Noord, Van Toor, Kuipers; De Harder, Hollart, Van de laar; Kurbegovic, Verheijdt, Ahahoui

Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon, Veltman, Moisander, Blind; Serero, Poulsen, Klaassen; Bojan, Hoesen, Fischer

Wissels: Van der Hart, Riedewald, Denswil, Andersen, Sigthórsson, Schöne, Van Rhijn.

 

AFCA || CBS ||  WZAWZDB

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *