AFCA

BETWETER R.

Het is hommels binnen Ajax. Er lijken zich twee kampen te hebben gevormd binnen de club, elk met een eigen visie op de toekomst en de te hanteren speelwijze. Het lijkt daarom een kwestie van tijd totdat de betrokkenen elkaar de zwartepiet zullen toe gaan spelen. Het is treurig dat het zo gaat, maar sommige ontwikkelingen kunnen eenvoudigweg niet genegeerd worden. Zo zal Ajax dit weekend wederom aantreden met een aantal volledig geflopte spelers, zonder enig uitzicht op progressie. Het is onbegrijpelijk dat nog steeds niet wordt gehandeld met het oog op volgend seizoen. Ook de uitlatingen van diverse betrokkenen wijzen er niet op dat binnen Ajax een goed inzicht in de huidige situatie aanwezig is. Zo wist Lasse Schöne te melden dat er alles aan gedaan moet worden om het seizoen nog succesvol af te sluiten. We zijn benieuwd hoe Lasse dat voor zich ziet, een succesvolle afsluiting… Ook horrelvoet Sigthorsson liet weer van zich horen: hij is ‘nog zoekende’ en hoopt op ‘snelle verbetering…’. Frank de Boer op zijn beurt vindt dat er vanuit het hart gespeeld moet gaan worden. Een zinnige mededeling, na de eerste 29 wedstrijden die niet gespeeld leken vanuit het hart, maar vanuit een hele dikke, luie reet.

Onze snoeiharde maar opbouwende kritiek op de Ajax-leiding baseren wij op wat wij waarnemen, objectief en zonder voorkeur voor één van de stromingen binnen Ajax. Wij richten onze pijlen op het technisch hart, op de grootste farizeeërs binnen Ajax: Slop en Kinsbergen en ook, als daar reden voor is, op Cruijff. Hij is weliswaar de grootste-aller-tijden, een fenomeen en onze eeuwige held, maar ook hij is niet perfect en maakt fouten. Er dient echter wel altijd serieus naar Cruijff geluisterd te worden. Maar die logica wil maar niet tot bepaalde, zichzelf behoorlijk overschattende, personen doordringen.

De meest prominente Cruijff-hater is Peter R. de Vries. Tijdens zijn vele mediaoptredens ziet deze ‘alles-deskundige’ regelmatig kans om een sneer uit te delen aan Cruijff, of om opzichtig de reet van Van Gaal te likken (maar let op: ook Van Gaal is een Ajax-held!). Ondanks zijn uitstekende reputatie als misdaadjournalist is de mening van Peter R. over Ajax vaak ongefundeerd en slecht onderzocht maar steevast doordrenkt van gefrustreerd geklaag.

Wij geven slechts onze mening over zaken waar wij verstand van hebben: Ajax, Amsterdam en over supporterszaken. Daarin zijn wij de schoenmaker en is Ajax onze leest. Het is meteen de reden dat wij nog nooit zijn gevraagd als jurylid van Heel Holland Bakt of als co-commentator bij de aanstaande Taptoe in Kerkrade-Oost –meer dan terecht naturrlijk. Peter R. kent een dergelijke terughoudendheid echter niet. Al jaren treedt hij op als zelfbenoemd Ajax-deskundige, zonder enige verstand van zaken, maar wél met een hypocriet geheven vingertje richting anderen. Zo wees hij er onlangs op dat vriendschappelijke relaties met mensen met een strafblad ‘een verkeerd signaal’ kan geven. Dezelfde Peter R. de Vries die al jaren trots als een aap-met-zeven-lullen over zijn vriendschap met Cor van Hout dooremmert. Voor de duidelijkheid: wij zijn de aller-, allerlaatsten die dergelijke vriendschappen afkeuren. Ons motto in dat kader is vrij simpel: ‘Zij die zonder zondige gappies zijn, werpe de eerste steen’ (en dan het liefst dwars door een ruit in 010). Maar Peter R. is in deze de pot en de ketel tegelijk, totaal blind voor zijn eigen hypocrisie. Toch gek, voor een ‘alles-deskundige’.

Het is voor iedereen aan te bevelen om AFCA.nl en andere objectieve sites te bezoeken voor échte oprechte opinies over Ajax. Dat verschaft niet per se een alibi, maar betekent wel een vrijwaring van de gekleurde lulkoek van Betweter R. Eigenlijk zijn wij zijn hem daarom best dankbaar dat hij zelf in 2010 heeft besloten om niet langer onze site voor zijn Cruijff-aversie te misbruiken. Voor vooringenomen meninkjes over ons club en onze helden kiest ie maar lekker één van de vele andere podia die hem toch wel worden geboden, als deskundige van werkelijk alles.

RECTOR R. DE STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

peter-r-de-vries-afca-ajax

3 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *