AFCA

Champions League

Welkom in de Champions League

De irritatiegrens is reeds bereikt. Normaliter probeer ik zo weinig mogelijk aandacht te besteden aan andere clubs dan de Onze: de mooiste club van allemaal.

Maar ik moet eerlijk toegeven dat me dat op dit moment wat moeilijker afgaat. Dit alles heeft uiteraard te maken met de Champions League rentree van Neerlands second city losers uit dat dorpje aan de Maas.

Ze lijken collectief aan een soort selectief geheugenverlies te lijden. Het hoongelach na de afdroging afgelopen woensdag was inderdaad niet van de lucht. Niet zo gek als je in aanmerking neemt dat heel 010 wel op een stuntje hoopte (lees: rekende). Want in die kolkende kuip kunnen wel eens hele gekke dingen gebeuren! De arrogantie die de afgelopen maanden zijn intrede heeft gedaan in de havenstad is er eentje waar menig Ajacied jaloers op is.

Het merkwaardige zit hem vooral het in feit dat ze daar nogal vallen over het leedvermaak dat ons eindelijk weer eens ten deel valt. Na ons eigen falen, met alle hoon die daarbij om de hoek kwam kijken, was het toch wel even lekker om een lange Neus te kunnen trekken naar hen die blijkbaar toch iets te vroeg heeft gelachen.

De wedstrijd was ontluisterend en liet pijnlijk blijken dat die kakkies HE-LE-MAAL NIETS in de CL te zoeken heeft en het Nederlandse voetbal zo mogelijk nog eens dubbel en dwars te kakken zet. Ondanks dat proberen ze nog te counteren: “en wanneer spelen jullie dan Europees?”. Een teken van zwakte! Ze zijn zo vernederd dat dit hun enige reactie is.

Decennia lang speelt Ajax in Europa. Met wisselend succes: eens. Maar ook bij succes zoals vorig jaar stonden hunnie al klaar om ons te bespotten en uit te lachen. Prima. Zelfs ondanks hun eigen falen jaar in –jaar uit galmt het “helemaal niets in Amsterdam” vaker door die ‘kolkende’ bouwval dan het “hand in hand”.

Maar neem dit verlies en alles wat erbij hoort dan ook als een vent. En accepteer dat de rollen nu even zijn omgedraaid. Maar helaas, dat is hennie niet weggelegd.

En zie daar het grote verschil tussen een Ware Kampioen en een in de schaduw staand legioen!

H.

Ingezonden Stuk || AFCA CBS

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *