AFCA

Dappere bobo

De overwinning op 010 was mooi, terecht en broodnodig. Uiteraard is elke overwinning op die verschrikkelijke club fijn, maar nog fijner is het om te zien dat het gepaard ging met aanvallende intenties en totale inzet.

De logische zege op 010 betekent echter niet dat Ajax er al is. Integendeel, Ajax verkeert in grote interne problemen. De kern daarvan wordt gevormd door een paar volstrekt incapabele machthebbers, die Ajax te schande maken. Eén van hen is Marc Overmars. Zo uitgekookt als hij was als speler, zo onbeholpen, dom en ronduit schadelijk functioneert hij als directeur voetbalzaken. De lijst met zijn bestuurlijke stupiditeiten is inmiddels oneindig lang.

In 2012 werd Overmars met veel pijn en moeite overgehaald om bij Ajax in dienst te treden. Zijn terughoudendheid en ijskoude houding richting Ajax hadden de toenmalige leiding al aan het denken moeten zetten: deze man had en heeft niks met Ajax –wat hij nota bene eerder al schaamteloos had toegegeven in een t.v.-interview dat hij gaf aan een of andere provinciale omroep. Dat Overmars toch aantrad als directeur zal met honger naar macht en geld te maken hebben gehad. Niemand heeft dat alleen tijdig onderkend, zelfs Cruijff niet.

Eenmaal in dienst bij Ajax is Marc Overmars samen met anderen, begonnen zijn eigen positie veilig te stellen. Na enige tijd werd zodoende een directielid van ABN AMRO, Dolf Collee, binnengehaald als commissaris. Onderdeel van die functie was toe te zien op het functioneren van Overmars en – indien nodig- corrigerend op te treden. We hebben er tot op heden nauwelijks wat van gemerkt. De contacten met Collee kwamen overigens tot stand via een andere topbankier binnen ABN AMRO. Zijn naam: Piero Overmars. Inderdaad ja, verdere toelichting overbodig.

Na deze opmerkelijke entree, volgde de ene na de andere bestuurlijke of zakelijke flater van Overmars. Vol bravoure aangekondigde versterkingen bleven uit, waar kansloze voetballers met open armen werden verwelkomd (Sana, Zimling, Sanogo). En altijd werd er moeilijk gedaan over het uitgeven van een paar rotcenten. Behalve als er bonussen door de RvC worden toegekend. Dan gaan de sluizen open en worden ook de kabouterzakjes van Marc Netto weer royaal afgevuld. Vanwege bovenmatige prestaties, aldus de RvC. Niemand buiten de RvC weet overigens op welke prestaties daarmee wordt gedoeld.

Het toppunt van het falen van Overmars was niet eens het in de uitverkoop gooien van Bazoer, het uitblijven van de beloofde topspits of alles wat wordt gezegd over Overmars in het rapport Ling. Nee, het totale falen van Overmars was nog het duidelijkst zichtbaar bij de recente overgang van Ruben Ligeon naar fc utreg. Zonder blikken of blozen heeft Overmars deze transfer tot stand gebracht, het laffe en achterbakse gedrag van utreg rondom utreg-Ajax volledig negerend. Wat zal Overmars gezegd hebben toen het verzoek vanuit utreg bij hem binnenkwam? Of beter, wat had hij móeten zeggen?

‘He, Marc, hier wilco van schaik, van utreg. Wij willen graag praten over het huren van Ruben Ligeon. Bestaat daar een mogelijkheid toe?’

‘Nou wilco, ik weet niet wat er omgaat in die lelijke kop van je, maar volgens mij heb jij ons laatst in de zeik proberen te nemen. Dus als je nu niet heel snel ophangt, maak ik uit naam van Ajax dat hele kutclubje van je kapot. Gaan we gewoon je hele jeugdopleiding leegkopen ofzo. Oprotten, en nooit meer bellen. Enge vogelverschrikker.’

Helaas heeft dit korte gesprek nooit plaatsgevonden. Integendeel, het was ja-en-amen en Ruben Ligeon kon onmiddellijk afreizen naar utreg. Vermoedelijk heeft Overmars vanuit zijn onmetelijke oprechtheid Ligeon nog alle succes toegewenst ook.

Het tenenkrommende functioneren van Overmars en consorten is de afgelopen dagen in de media wat ondergesneeuwd door alle gebeurtenissen rondom kenneth vermeer. Niet helemaal onbegrijpelijk, want elk weldenkend mens zal het walgelijk en zeer afkeurenswaardig vinden wat er is gebeurd: als Ajacied opeens naar 010 vertrekken, dat doe je gewoon niet.

Om zijn transfer naar 010 tot stand te brengen, haalde vermeer indertijd een smerig trucje uit-iets met het bedingen van een gelimiteerde transfersom. Helaas werd het trucje niet tijdig doorzien door degene die binnen Ajax verantwoordelijk was, met als gevolg dat vermeer voor een schijntje naar 010 kon vertrekken. Het laat zich raden wie de dappere bobo was die zich ook bij die transfer liet piepelen.

Marc Overmars. Over schande gesproken.

Rector Stam || AFCA CBS || WZAWZDB

dagobert-overmars-AFCA

5 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *