AFCA

De 2de ronde van de KNVB

De 2de ronde van de KNVB zal straks gespeeld worden Ajax komt uit tegen FC Volendam. En dit zullen de opstellingen zijn van beide teams:
Ajax: Cillessen; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Blind; Serero, De Jong, Duarte; Schöne, Hoesen, Andersen
Wissels: Vermeer, Van Rhijn, Poulsen, Fischer, Sana, Denswil, De Sa

FC Volendam: Timmermans, Koning, Schilder, Tol, Coster; Schwiebbe, Mühren, Overtoom; Kuwas, Menzo, Marengo.
Wissels: Pistoor, Schouten, Esseboom, Wilffert, Plat, Veerman, Laghmouchi

Laten we de afgelopen 2 wedstrijden nu maar even achter ons laten, daar zijn al de menige discussies en harde woorden over gevallen en dat geheel terecht. We gaan vanavond weer vol goede moed erin, het is nu maar aan de spelers want aan de supporters ligt het niet die gaan wel vol gas zoals altijd.

En we gaan beginnen. Ajax speelt met een rouwband om de onlangs overleden oud Ajacied Gerrie Mühren en een minuut stilte gaat vooraf aan de wedstrijd. Een indrukwekkende minuut stilte. Robert Mühren het neefje van Gerrie Mühren speelt ook met rouwband als enige voor de Volendammers. Op de vakken wordt Gerrie Mühren ook geëerd met de nodige spandoeken met zijn profiel erop.

Daar is het fluitsignaal en we gaan beginnen. Levi Schwiebe die een overtreding maakt op de Jong en krijgt daardoor een vrije trap mee maar die Schöne neemt maar op niets uitloopt. Een voorzet van Ligeon op de Jong die een mooie kopbal op doel maakt maar de bal wordt uit het doel gehouden door Timmermans. Siem de Jong krijgt de bal en schiet van afstand op het doel maar de bal gaat over. Overtreding van Mühren op Serero, vrije trap voor Ajax. Hoesen die een aantal keer wordt aangespeeld maar zich ook steeds vastloopt. Overtreding van Top op Serero die blijft liggen en verzorging bij moet komen. Her levert een vrije trap op genomen door Schöne, die hem goed neemt maar Timmermans weet hem met de toppen over het doel te spelen. En daar is dan de eerste treffer voor Ajax in de 26ste minuut door Lucas Andersen via een voorzet van Hoesen. Serero neemt de bal op de borst maar gaat weer zitten, hij heeft weer pijn in zijn schouder waar hij eerder ook aan verzorgd werd en hij gaat ook het veld af rechtstreeks de catacomben in. Poulsen loopt zich snel warm. En daar is de wissel Poulsen vervangt de geblèrde Serero. Andersen maakt een goede actie voor het doel speelt de bal naar Hoesen die op doel schiet maar niet hard genoeg. De jong krijgt de bal voor het doel op het hoofd via een voorzet van Ligeon, kopt weer op doel maar Timmermans houd de bal weer uit het doel. Er komen 2 minuten extra speeltijd bij. Poulsen die gewoon weer de bal verliest door hem naar de tegenstander de passen. En daar is het rustsignaal, Ajax leidt met 1-0.

We gaan beginnen aan de 2de helft en dat gebeurd ongewijzigd aan beide kanten. Duarte neemt de vrije trap en speelt hem op vd Hoorn maar die speelt hem voor het doel langs. Dan komt Volendam met de counter Kuwas die schiet op doel maar Blind houd de bal uit het doel. Volendam die nu wel iets brutaler begint te spelen. Een overtreding op Hoesen levert een vrije trap op die Duarte neemt maar ver over het doel schiet. De Jong krijgt de bal en schiet op doel maar deze gaat net over. Dan komt Schöne in actie en schiet goed op doel maar daar is weer die Timmermans om hem te stoppen. Die Poulsen maakt weer acties waar toch echt een handleiding bij te pas moet komen, zodat we misschien kunnen begrijpen wat die man aan het doen is. Mooie voorzet van Moisander op Duarte maar die loopt zich vast. Menzo krijgt de bal door vd Hoorn weg te spelen maar schiet keihard op de paal. Dan komt de bal via Kuwas bij Robert Mühren en die schiet op doel en maakt de gelijkmaker. Het is 1-1 in de 65ste minuut. Slecht verdedigd ook door Moisander. Dan komt er weer een voorzet op Mühren voor het doel maar die krijgt de bal niet goed op de voet en gaat achter de lijn. De verdediging van Ajax last het weer even flink afzien en wijzen op elkaar. Dan krijgt Schöne de bal voor het doel helemaal vrij maar schiet de bal te gehaast over deze had er toch echt in moeten zitten. Wissel bij Ajax de Sa komt erin en Duarte gaat eruit. Nick Koster maakt een hele duidelijk hands bal voor het doel en krijgt geel. De Sa geeft een mooie voorzet op de Jong die weer kopt maar Timmermans houd de bal uit doel en 2de poging gaat over. Overtreding van Schöne en krijgt daarvoor geel. Een wissel bij Ajax, Fischer vervangt de Jong. Er komen 3 extra minuten bij. Mühren die weer in actie komt maar Cillissen komt zijn doel uit en voorkomt een schot. Daar is het fluitsignaal, einde 2de helft. We gaan verlengen.

Frank de Boer spreekt zijn ploeg aan en kijkt daar niet bepaald vrolijk bij. We gaan de verlenging in. De Sa krijgt de bal speelt hem op Andersen maar de bal stuitert weg en gaat over. Daar krijgt Volendam de bal Overtoom speelt hem op Robert Mühren en die scoort de 1-2 voor Volendam. Ajax moet nu echt aan de bak en ophouden met dat besluiteloze gepingel. Vrije trap voor Ajax genomen door Schöne en die kegelt hem het doel in en maakt zo de 2-2. Wat betreft de Ajax supporters daar ligt het helemaal niet aan. Die zijn 100 minuten luid en duidelijk aanwezig en ze moeten nog even! Daar gaat het fluitje de eerste verlenging zit erop en we gaan draaien van doel. De coaches spreken nog even snel hun spelers toe met de nodige instructies. Daar gaat de 2de helft van de verlenging van start. Goeie voorzet van Blind op Fischer die goed schiet op doel maar Timmermans red de bal. De krampjes beginnen ook toe te slaan bij een aantal Ajax spelers zoals Hoesen, Andersen en vd Hoorn. Daar krijgt Hoesen de bal via vd Hoorn en Fischer en die schiet en daar is de 3-2 voor Ajax. Wissel bij Volendam Koning eruit Veerman erin. En ja hoor De Sa gaat ervandoor met de bal, speelt op Fischer die hem kort voorlegt voor Andersen die schiet en maakt de 4-2 voor Ajax. Er komt gewoon nog een extra minuut bij. Maar halverwege wordt er dan toch afgefloten.

Ajax die bekert verder maar echt overtuigend was het niet. Volendam speelde gewoon een hele goede pot en verzette zich goed. Ze speelde een uitstekende 2de helft en bleven aanvallen in de verlenging. Een matig Ajax die uiteindelijk dan toch in de verlenging toch op voorsprong kwam en de wedstrijd won.

Robert Mühren die gelijk na de wedstrijd wordt geïnterviewd en daarbij zijn respect uitspreekt naar de Ajax supporters voor de mooie spandoeken voor zijn oom Gerrie Mühren. Mooie woorden van hem naar de Ajax supporters. Dat zegt toch wat over deze man. Respect!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *