AFCA

De Filosjooffeur

Ik ben inmiddels 35 jaar, ben zo zwaar als dat ik eruit zie, 140kg, en ik ben het afgelopen jaar eindelijk gaan beseffen dat er een behoorlijke kans bestaat dat ik geen Ajax 1 zal gaan halen. Geen nieuwe rechtsbuiten met scorend vermogen en ‘Johnny van’t Schip-voorzet’ in het rechterbeen.
Afgelopen jaar ben ik gaan beseffen dat Ajax 1 halen, niet voor iedereen is weggelegd.
Uiteraard geldt dit voor velen die dit lezen, want het voetbal bij de meesten van jullie slaat nergens op, hou ’t in godsnaam maar bij ‘t supporten in ’t stadion. Dat zelfs ik de kans loop Ajax 1 niet meer haal, ondanks mijn voetbaltalent en het karakter dat ik, ondanks dat ik van na de dienstplicht ben , toch danig heb weten te ontwikkelen. Daar ik m’n hele leven al droom, denk en niets minder dan echt verwacht ooit in Ajax 1 te staan, doet de gedachte, het wellicht niet meer halen, voor m’n voetbalpensioen van m’n 37ste, mij pijn.

Juist daarom ben ik blij om andere talenten van mij, aan en voor Ajacieden te fabriceren, te tonen, dan wel te showen. Ik krijg de kans, met het talent, waarvan ik nog maar kort op de hoogte ben, dat je niet perse in de jaren 90 hoeft te zijn opgegroeid en het er in die jaren flink van alle geneugten heb moeten nemen om deze stijl te kunnen volgen.
Ik dacht eigenlijk dat je in het ritme van een 5-daags weekend (zonder slaap) moest zitten om dit soort teksten te kunnen waarderen, of überhaupt te kunnen volgen. Vele lezers kennen dat ritme wel; donderdagavond begon het weekend (Club Ja, Herengracht) doorhalen naar vrijdag (Medusa, Amnesia /Royal Kabul of The Gate), weer doortrekken naar zaterdag (FUN, of n feestje in Sporthallen Zuid, Boelelaan, Repetitiehuis, Roothaanhuis of Quelderduyn in Den Helder) dan zondags wap en rot naar Ajax en als je daarna nog niet uitgestampt was, dan was er ook nog geregeld Manic Monday, voor zover het woord ‘geregeld’ in deze zin mag, want een geregeld en regelmatig bestaan had ik toen totaal niet. Om over de gezondheid en of het verantwoord was om zo te leven, nog maar te zwijgen.
Om een lang verhaal kort te maken. Mijn teksten blijken dus ook in smaak te vallen bij andere mensen dan ‘the usual suspects’ die ze vroeger van me lazen tijdens de “Na-Feestse-Nazit”, meestal bij iemand wiens ouders op vakantie waren…

Maar goed, het is een column voor AFCA dus lijkt het me hoognodig dat ons aller Ajax ook nog wordt besproken.
Het leek er op , dat we al een half jaar vrijwel zeker wisten, of in ieder geval, dat er een grote kans was, dat een club met poen onze beste speler (Eriksen) zou kopen, dus het leek me, met dat in het achterhoofd, dat we genoeg tijd hadden om een vervanger voor hem aan te trekken. Het leek er lang op dat we van de zomer Maher zouden halen, een goede keuze leek mij, hij had de afgelopen 2 seizoenen bewezen een topper in potentie te zijn. Bovendien zou zijn hoge transfersom te doen zijn daar-ie nog jong is en normaal gesproken enkel maar meer waard zal worden. Om wat voor reden ook, ging dat dus niet door. Zondag zagen we dat Serero zijn kans op die plek ook niet pakte. Blijft over: Duarte, Schöne, of Davy Klaassen. We gaan hoe dan ook achteruit op Eriksen zijn vertrek. Het vertrek waarop wellicht veel beter op geanticipeerd had kunnen worden. Maar goed, voordat men gaat denken dat ik verstand van voetbal heb, zal ik erover stoppen, want vaak is niets vermakelijks, of juist meer ergerlijk, dan op bijvoorbeeld internetfora de supportende “kenners” hun zegje laten doen, over t technische beleid, de aankopen en de opstelling: “Fischer op Eriksen zijn plek zetten” en nog meer van zulke onzin. Een speler met de snelheid en diepgang van Fischer (tenminste zo herinner ik me hem van vorig seizoen) zet je toch niet op t middenveld?

Gegroet succesvolle kampioenen, Ajacieden, winnaars en potentiële lezers van deze column. Er is een regel: Deze column wordt elke maand beter, het is net het seizoensverloop van Ajax de afgelopen seizoenen.

Mazzel
De Filosjooffeur

WZAWZDB – CANT BE STOPPED

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *