AFCA

DE ROTI REVOLUTIE

Het was weer niet overtuigend afgelopen woensdag in Kerkrade, vooral de eerste helft. Het zit er niet naar uit dat we psv nog gaan inhalen. De euforie na ‘t op non-actief stellen van Keizer, Bergkamp en Spijkerman is alweer weggeëbd. Met terugwerkende kracht blijkt Keizer het niet eens zo slecht gedaan te hebben….

Enige voordeel van WEER een verloren seizoen, is dat van der Sar en consorten nu onmogelijk voor hun verantwoordelijkheden kunnen weglopen en ondanks de plaat voor hun kop zouden ze onmogelijk ook deze bestuurlijke dwaling, deze blunder in een ander zijn schoenen kunnen schuiven….

Blunders en van der Sar op bestuurlijke gewijs heeft-ie er al zat gemaakt, als keeper destijds minder tot geen. Blunders en van der Sar, ik moet dan gelijk denken aan Auxerre-uit en aan mijn held Super Stanley Menzo denken, aan wiens blunder  van der Sar zijn carrière te danken heeft… Om met Louis van Gaal te spreken : “de cirkel is rond”. Nou, die cirkel zou nu wel helemaal mooi rond zijn , als na deze blunder van der Sar, Sir Stanley het stokje zou overnemen. Onrealistisch? “Ja”, maar dromen mag……

Langzaam Dommel ik weg naar Dromenland……na de mislukte Fluwelen Revolutie (dankzij de incompetente uitvoerders niet door de Bedenker, laat dat duidelijk wezen!!!!!!!!!!) is het misschien tijd voor de Roti Revolutie…..

Zure stukkies zijn er al genoeg geschreven. Het wordt misschien tijd voor een stukkie van dromen, hoop, peper, zoet en zuur…..
Zou dat niet prachtig wezen…..
De Roti Revolutie…….

Sir Stanley onze nieuwe directeur …. Die een keur aan kleurrijke oud-Ajacieden aanstelt om Ajax weer Ajax te maken. En om Ajax een gezellige club te maken met verbinding en affiniteit met-en voor haar supporters.

Een bestuur die levert en verbindt…..

Jonk terug, Bryan Roy terug (en alle jeugdtrainers die solidair met Jonk waren destijds vertrokken) Jordi halen, Oom Simon een grotere rol geven in de jeugdopleiding dan enkel techniektrainer.

ik zie ‘t al voor me, de dagen met mooi weer op de toekomst, bij wedstrijden van jong Ajax ontstaat er een soort van smeltkroes op de toekomst, een soort van Ajaxkwakoe, foodtrucks, eetkraampjes, roti-tentjes, Bara-kraampjes en kraampjes van andere exotische lekkernijen uit alle windstreken vd wereld.

Bij een eetkraampje ontwaar ik de gestaltes van Wim Jonk en Tarik Oulida, ik nader ze wat dichter zodat ik hun gesprek kan opvangen. Het kraampje waar ze staan is een mini palingrokerij. Wim Jonk rookt een jonko (donkere maroc ruik ik met mijn kennersneus) en Tarik rookt paling (ja, die zagen jullie niet aankomen he!!!). Tarik neemt een hap gerookte paling (excuses mocht dit niet halal zijn, maar in ‘n droom kan alles) en zegt tegen Jonk: “Wim, hoe kan dat nou dat jij als Volendammer geen paling lust?” Wim Jonk lacht en zegt trekkend van z’n spliff: “Tarik, ik bied je net deze spliff met donker maroc aan en je zegt dat je niet blowt. Net zoals niet elke Moccro donkere Maroc lust of rookt, lust niet elke Volendammer paling”.  Ik hoor ‘t aan en kan ‘t niet laten om luid te grinniken.

Verderop zie ik Jordi en Stanley lurkend aan een Parbo biertje druk bezig in en met een gesticuleerd en geanimeerd gesprek. Ongetwijfeld over het te volgen beleid van onze club. Ik besluit ze niet te dichter te naderen om ‘t gesprek te kunnen opvangen, voor mij is dat toch abracadabra , te hoog gegrepen, maar dat er een JC staat , weliswaar JC junior geeft me een ongekend gevoel geruststelling over de toekomst van Ajax.

Ik loop verder en zie een kraampje alwaar ze bezig zijn een winti-pop van Hennie Hennrichs te bewerken met naalden. Wederom een ongekend gevoel van geruststelling maakt zich meester van mij. Ook hij ontloopt zijn straf niet…. Plotseling schrik ik wakker.

Ik baal eerst, het was ‘n droom, niet echt dus. Maar even later overheerst het positieve gevoel. Dat ik voor ‘t eerst een droom had over ‘t bestuur dat geen nachtmerrie bleek, doet me goed.

Blijven dromen en hopen…. We zijn net wuivend riet, we gaan altijd weer rechtop staan

Mazzel.

DE FILOSJOOFFEUR

AFCA CBS

 

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *