AFCA

Doe het!

oud-logo-ajax-afcaDoe het!

Zondag is de kans. Niet alleen om te doen wat Ajax al zo vaak heeft gedaan, namelijk winnen van die insectenzooi in hun eigen stinkhol, maar ook de kans om voor lange tijd af te zijn van de praatjes van de minderwaardigste club van Nederland. Praatjes die al zolang vanuit pernis en omstreken ongevraagd over de rest van Nederland worden uitgebraakt. Een overwinning zondag is dan ook meer dan ooit tevoren gewenst. Aan Ajax om het waar te maken. Doe het!

Natuurlijk, Ajax is veel verschuldigd aan haar supporters, na de treurige vertoning tegen Salzburg afgelopen week. En ja, Ajax kan zondag de titel zo’n beetje veilig stellen. Maar de aller- allerbelangrijkste reden om zondag hoe dan ook te winnen, zijn die kakkerlakken, die strontvliegen. Want een overwinning brengt 010 weer terug waar het al zolang thuishoort. Op het tweede plan. Zonder enig toekomstperspectief, zonder visie, zonder nieuw stadion, zonder ook maar iets. Dus eigenlijk alleen maar met HE-LE-MAAL niets. Het idee om er zelf voor te kunnen zorgen dat we jarenlang sportief geen last meer hebben van die kutclub, moet meer dan genoeg zijn om elf tot op het bot gemotiveerde Ajacieden op het veld te laten verschijnen.

Het zou fijn zijn om de kakkerlakken te laten beseffen dat ze niets meer zijn dan de eeuwige nummer 2, of lager. Sportief gezien dan, want op het gebied van praatjes staan ze al jaren eenzaam aan de top. Misschien kan een pak op hun sodemieter ook daar wat aan veranderen. Hoewel dat geen garantie biedt, het blijven natuurlijk zwakbegaafde idioten, daar voorbij Delft. Maar het zal vast er voor zorgen dat we voorlopig niet meer zo vaak hun praatjes hoeven aan te horen.  Praatjes over de zogenaamde arrogantie bij ons, voortkomend uit hun chronische minderwaardigheidscomplex.        De steeds weer terugkerende praatjes over scheidsrechters die niet mee willen werken om hun gefrustreerde hunkering naar een prijsje eindelijk weer eens te laten uitkomen. De praatjes over de liefde voor hun schijtstad, die ze als modern omschrijven, maar aantoonbaar niets meer is dan een sfeerloze verstopte rioolbuis. Praatjes over onze prestaties in Europa, zonder dat we ze horen over hun eigen gestuntel, niet alleen in Europa maar ook al een jaar of 15 in Nederland. En dan ook nog eens de  praatjes van hun clubicoon, Willempie van Hanegem. Een halve gare zeikstraal die, ondanks de totale kolder die hij wekelijks verkondigd over met name Ajax, heel serieus wordt genomen in eigen kring(spier). Vergelijk zijn teksten eens met ons eigen boegbeeld, Johan Cruijff. Need I say more?  Praatjes, praatjes, praatjes…

Het kampioenschap hangt niet af van winst op de kakkerlakken. Kampioen worden we toch wel. Maar een overwinning brengt ook andere voordelen. En het is prima te doen, daar winnen, met wat scherpte en concentratie komen we al een heel end. Want ze zijn weliswaar extreem goed in het hebben van een grote bek, van voetballen begrijpen ze in 010 al jarenlang geen ene klote. Kortom: kleine moeite, groot plezier. Het moet alleen nog even gebeuren.

Doe het, Ajax, doe het, DOE HET!!!

WZAWZDB

Rector Stam

 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *