AFCA

DWAAS IN EIGEN HUIS

Ajax-spelers doen rare dingen de laatste tijd. Helaas niet op het veld, dat zou nog wat entertainment betekenen. Nee, vooral buiten de krijtlijn doen de godenzonen van zich spreken. Daarmee doel ik niet eens op de strapatsen van wat jeugdspelers, die zijn gaan kegelen met een (ACAB)autobestuurster. We zullen snel vernemen wat er precies is gebeurd en de betrokken spelers zullen van de club ongetwijfeld een straf krijgen. Interessanter is het te spreken over spelers die juist geen straf krijgen maar die het in mijn- en vele andere- ogen wel verdienen. Omdat ze presteren als natte hondendrollen. Ze zetten Ajax voor lul met hun wanprestaties en hun tenenkrommende teksten in de media.
Al weken-, zo niet maandenlang, kramen diverse Ajax-spelers complete onzin uit in de media.

Een paar standaardverhalen komen steeds weer voorbij: slappe excuses voor hun nog slappere instelling in de laatste wedstrijd, ongevraagde uiteenzettingen over hun toekomstige droomclub, na het ‘tussenstationnetje’ Ajax, of praatjes over hun zakenwaarnemer die weer eens op hoge poten zal langskomen, omdat de betreffende speler zichzelf niet helemaal uit de verf vindt komen binnen het tactisch plaatje. Het totale gebrek aan zelfinzicht bij een aantal Ajax-spelers is inmiddels niet meer te bevatten, zo groot. Het zal veel Ajax-fans inmiddels door merg-en-been gaan.

Uiteraard geldt het bovenstaande niet voor alle spelers. Zeker niet. El Ghazi, bijvoorbeeld, laat wel branie zien, bij vlagen dan. Cillissen, Bazoer, Klaassen, ik heb er nog wel enig vertrouwen in. Iedere fan weet vast nog wel meer spelers te bedenken die wél thuisgeven, normale teksten uitkramen of tenminste enige voetbalhoop voor de toekomst bieden. Het zijn er echter veel te weinig, hoeveel voordeel van de twijfel we vanuit ons Ajax-hart ook willen geven.

Het hemeltergende, slappe, initiatiefloze spel gevolgd door de slappe praatjes na afloop, is niet uitsluitend de spelers te verwijten. Het is namelijk Frank de Boer die deze klaplopers blijft opstellen. Steeds. Maar. Weer. En het is dezelfde Frank de Boer die verantwoordelijk is voor de vaak wat laffe tactiek. Om vervolgens na afloop zelf te beginnen over het hebben van de controle over de wedstrijd, het hoge percentage balbezit en de zogenaamde verbeteringen in het Ajax-spel -ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…en het is….progressie!

Wat er bij Ajax moet gebeuren is ons allemaal wel duidelijk. Frank de Boer moet er als de sodemieter voor gaan zorgen dat Ajax weer baas in eigen huis wordt, in plaats van zich te laten gijzelen door de schaamteloze wanprestaties en dito slappe teksten van een aantal spelers. Nu de titel waarschijnlijk niet meer binnengesleept kan worden, zit er maar één ding op: een verbod op balletjes-breed en vol risico alle resterende wedstrijden gaan spelen. 90 minuten lang. Nog liever met 4-5 en een hoop spektakel verliezen, dan met een laffe 0-0 en schone broekjes de bus weer in.

Bij Ajax is slechts plaats voor bazen. Voor spelers die hun bijdehante praatjes waarmaken. Die, áls ze hebben gepresteerd, een hele grote muil opzetten. Graag zelfs. Dan ben je namelijk een echte Ajacied: niet arrogant, maar gewoon de beste. Maar voor praatjesmakers die niet presteren en niet hun stinkende best doen, is bij Ajax geen plaats. Als we het leuk vinden om domme konijnen aan te moedigen, zouden we wel voor 010 zijn. Daar stikt het al tientallen jaren van structureel falende imbecielen op het veld. Dat hoort bij die club. Maar het hoort niet bij Ajax. Frank de Boer is aan zet.

Rector Stam || AFCA CBS || WZAWZDB

f.de-boer-AFCA-rector-stam

7 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *