AFCA

een dikke overwinning van de Amsterdammers

Vol goede moed gingen alle Ajacieden weer naar de Arena om ons aller Ajax weer naar een overwinning te schreeuwen. En dat werd ruim beloond met een dikke overwinning van de Amsterdammers.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen; De Jong, Poulsen, Duarte; De Sa, Krkic, Fischer.

Opstelling Go Ahead Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Falkenburg, Overgoor, Turuc; Antonia, Kolder, Houtkoop.

Ajax ging goed van start en creëerde in de eerste minuten een aantal kansen, waaronder ook voor Fischer, maar het doel werd nog niet echt gevonden. Na een minuut of 3 kwam er een tegenslag voor Ajax, Bojan Krkic moest het veld verlaten, hinkend nadat hij misstapte en geblesseerd raakte. Hij werd vervangen door Sigthorson. Het ziet ernaar uit dat Bojan voorlopig uit de roulatie is door een hamstringblessure.

Dan komt de bal bij Fischer, die speelt naar de Jong maar hij schiet helaas voorlangs. Een kans voor Go Ahead komt uit een corner, Cillessen weet de bal niet goed weg te werken maar Poulsen staat gelukkig goed en weet de bal van de doellijn weg te houden. Er zijn volop kansen aan de zijde van de Amsterdammers maar tot de rust wordt er niet gescoord en gaan we die in met een 0-0.

De 2de helft begint Ajax goed en het duurt niet lang voordat er wat gebeurt. In de 48ste minuut komt er een goede aanval van Sigthorson maar die passt de bal slecht, waardoor de bal bij de Eagles beland en wel op de voet van Van der Linde voor eigen doel en hij schiet hem erin. Een geluk bij een ongeluk maar het betekent wel het eerste doelpunt voor Ajax. Dan is het de 50ste minuut, Duarte speelt de bal voor waaruit De Sa vervolgens de 2-0 kan scoren. Dat gaat lekker; de Amsterdammers krijgen weer hun vertrouwen even terug en gaan ervoor. En het resultaat volgt. In de 52ste minuut komt er een voorzet van De Sa naar Sigthorson en die maakt hem af: 3-0. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt Sigthorsob in de 53ste minuut de 4-0. De man heeft zijn draai in elk geval weer even gevonden voor het doel. Ajax is op dreef en in de 64ste minuut onderschept Duarte de bal en maakt de 5-0. Dan wordt Sigthorson gewisseld en komt Davey Klaassen hem vervangen. In de 69ste minut komt Siem de Jong met de 6-0, tien, tien, tien galmt het door de Arena. Er komt nog een wissel aan Ajax-kant, De Sa gaat eruit en Lucas Andersen vervangt hem. Fischer is erg gretig gedurende de hele wedstrijd maar tot scoren wil het niet komen, waar hijzelf niet altijd blij op reageert. Er volgt nog een goed schot van Davey Klaassen maar dat wordt gestopt door keeper Room. Die vond dat hij er wel genoeg om zijn oren had gehad. Het bleef bij deze 6-0 en zo bleven er 3 punten in Mokum. Een overtuigende overwinning dus die ook wel hoognodig was. De Amsterdammers kunnen zich nu op gaan maken voor dinsdag. Dan zal AC.Milan ontvangen worden in de Arena voor de 2de wedstrijd van Ajax in de Champions League.

AFCA CBS

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *