AFCA

En de tanden gingen erin! AJAX – CELTIC

En de tanden gíngen erin!

Die oude Europa Cup sfeer, wat is dat toch heerlijk. De hele dag klooien in de stad, op zoek naar gezellig samenzijn met de supporters van de tegenstander en de vrienden van het gezag. En dan, moe maar voldaan, naar het stadion voor hopelijk een goede overwinning voor ons aller Ajax. En zo geschiedde ook woensdagavond, bij de wedstrijd tegen Celtic. Het startte eerder in de stad, met al wat voorproefjes op dinsdagavond. Duizenden fans uit Schotland meenden in onze stad te kunnen heersen. Dat was iets te makkelijk gedacht van ze en lekker opgewarmd door de sportieve activiteiten in de stad, de heerlijke chaos en de onvermijdelijke hulpmiddelen, konden wij ons opmaken voor de belangrijke wedstrijd tegen Celtic.

Met de zeik-cultuur die zo vaak te voorschijn komt als zaken rondom Ajax niet naar onze zin gaan, is niks mis. Als er maar reden genoeg is om te zeiken, laten wij dat niet na. Vol overgave. En met het volste recht. Maar soms moeten ook de grootste kankerpitten eerlijk toegeven dat de dingen wél  gaan zoals we willen, of zoals we eisen. En Ajax-Celtic van woensdagavond was zo’n moment. Er ging veel mis, dat is zeker, en wat speelden er een paar slecht (Boilesen, Serero), maar allemaal toonden ze volledige inzet. De Schotse houtenklazen werden vanaf het beginsignaal vastgezet en opgejaagd. Ajax straalde weer uit dat er niks te halen valt voor de tegenstander. Het kan dus toch!

De wedstrijd begon al meteen met een veelbelovende aanval. Helaas kon Sigthorsson de bal net niet aan Serero meegeven, want anders was een ultieme start een feit geweest. Het deerde Ajax niet of nauwelijks, en hoewel er niet heel veel kansen werden gecreëerd, werd er verdedigend he-le-maal niks weggegeven aan Celtic. Nog geen kwart kans was er voor ze weggelegd. Kort samengevat: zoals die stillen zich voor de wedstrijd fijntjes te pletter liepen tegen stoplichten en trams, zo liepen Samaras en consorten zich compleet stuk op uitblinker Veltman en de rest van de Ajax-verdediging.

Na rust werd Celtic iets gevaarlijker. Maar uitgerekend op het moment dat bij de toeschouwers een lichte vrees voor een tegengoal kwam opzetten, scoorde Schöne op wonderschone wijze de 1-0. Een prachtgoal, heerlijk! De opluchting was voelbaar. Maar zoals vaker gebeurt na het scoren van zo’n belangrijke goal, leek Ajax te twijfelen hoe nu verder te gaan: doordrukken of de voorsprong verdedigen. Het bood Celtic wat ruimte maar echt veel konden de schamele voetballers uit Glasgow niet uitrichten. Hun hopeloze offensiefje liep op niets uit. Aan het eind van de wedstrijd kreeg Ajax zelfs nog een paar grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Het bleek niet nodig en Ajax kreeg wat het verdiende: de overwinning. Behaald door inzet en overtuiging. Nu is het zaak deze instelling ook in de competitiewedstrijden vast te houden. Dan zal de schaal aan het eind van het seizoen weer keurig netjes belanden waar ie hoort: in Amsterdam!

Statistieken:

 Ajax-Celtic 1-0 (0-0)

’53 min. Schöne 1-0

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen (’82. Poulsen), Blind, Serero (’72. Fischer), Schöne, De Jong, Sigthorsson (’90. Van der Hoorn)

Opstelling Celtic: Forster; Lustig, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Forrest, Kayal (’77. Ledley), Mulgrew, Commons (’81. Ukkepukki); Samaras, Stokes (’73. Boerrigter).

bulldog_afca

AFCA || CANT BE STOPPED

celtic-op-de-dam-amsterdam

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *