AFCA

Er wordt een kakkerlak kampioen

Ondanks dat de laatste week voor de winterstop een rampweek bleek (Twente, Cambuur en op ’t laatst nog psv en met name Siem de Judas die de boel vergalde), hou ik toch een positief geval over aan de eerste seizoenshelft onder leiding van (voormalig) kakkerlak Peter Bosz. Ook onze hopelijk ooit toekomstige technische directeur JC jr vond Ajax weer ‘op z’n Ajax’ voetballen.

Tot aan de gelijkmaker van die Judas, vond ik namelijk Ajax heel goed spelen tegen pisvee, enkel vergaten we onszelf te belonen met 2 à 3 goals meer. Met name heb ik genoten van Klaassen en Ziyech. Klaassen, die ik tot nu toe nog vond tegenvallen dit seizoen, speelde fantastisch. Hij was overal te vinden op het veld en vocht als ’n ware Dapp’re Strijder. En maakte natuurlijk een fantastische goal. Ziyech vond ik ook super. Ok, hij speelde misschien niet heel goed, maar het was mooi om te zien dat zo’n technische speler dan ook kan bikkelen en kan strijden voor elke meter. En elke bal die ie krijgt gaat nooit breed of achteruit, maar altijd vooruit. Nu ik hem heb gezien snap ik goed wat er bedoelt wordt met het gezegde: Vanuit ’t niets een kans creëren. Ik hoop dat Gudelj heeft kunnen zien wat we van een middenvelder verwachten met deze twee jongens en iemand als Schöne nog natuurlijk.

Maar goed in 010-zuid weten ze nu natuurlijk niet wat ze meemaken. Sinds zondagmiddag zitten de kameraadjes van de “hand-in-handkar-brigade” met de broek op de enkels en keukenrol op grijpafstand te staren naar teletekstpagina 819. En zo blijven ze zitten tot half januari, misschien zelfs nog wat langer. Tja, ik denk dat je niet snel een triester beeld dan dit voor kan stellen, maar de angst om triest bevonden te worden is helemaal geen issue bij de kakkerlakken, het is bij hun juist een soort ‘lifestyle’. Schaamteloos, tot levensfilosofie verheven zieligheid. Kampioenschappen kennen ze enkel nog van bibberige beelden op vhs. En daarna hebben ze alleen bovenaan gestaan als ze toevallig een keer tijdens de eerste competitieronde om 13.00 uur mochten spelen en de rest pas om 14.30 of later. Om 16.15 was het dan al weer gedaan met hun nummer 1 positie.

Nee, ze kunnen zoveel denken daar in die schmutzige havenstad, maar kampioen worden ze never nooit. Hoewel…er is nog een kleine pleister op de kakkerlakwond. Want er wordt natuurlijk één kakkerlak wél kampioen dit seizoen: de heerlijk zelfingenomen arrogante kwal van ’n Peter Bosz.

Ik moet bekennen: ik mag ‘m eigenlijk wel…zo lang-ie wint uiteraard.

Ajacieden , fijne kerst, goed uiteinde en tot volgend jaar…..

MAZZEL
DE FILOSJOOFFEUR

AFCA CBS || JC CBS

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *