AFCA

FALENOORD

Godallemachtig, wat was het afgelopen zondag toch heerlijk om ondanks het ultraslechte spel de punten mee te nemen uit de lelijkste stad ter wereld. Voor de 22e keer in de afgelopen 23 edities konden de kakkerlakken niet van ons winnen. Er hing zoveel van af voor die gefrustreerde havenkneuzen dat ze er speciaal een nieuwe keeper voor kochten. Die keeper, kennep vermeer, draaide Ajax een loer om weg te komen, maar huilde vorige week in de Telegraaf zonder schroom bakken met krokodillentranen, uiteraard zonder kritische tegenspraak van de betreffende journalist, 010-pias Marcel van der Kraan. Zodra het kakkerlakken-belang moet worden verdedigd, is deze schijnheil er als de kippen bij. De moraal van het verhaal: vermeer trof geen blaam, sterker nog: Ajax had hem eigenlijk niet zo netjes behandeld. Met geen woord werd geschreven over het feit dat vermeer tot in den treure de hand boven het hoofd is gehouden door Frank de Boer. Het toonde ondubbelzinnig aan dat vermeer uitstekend past bij 010. Jarenlang clubliefde acteren, maar als het uitkomt de boel besodemieteren én nog een trap na geven ook. Laf, namaak, hypocriet.

De wedstrijd tegen Ajax was voor fc kakkerlak de zoveelste lakmoesproef. Zeg maar gerust kakkerlakmoesproef. Het betekent dat wordt getest of iets écht deugt of dat het nep is en dus door de mand valt. Van zo’n proef is meestal sprake als getwijfeld kan worden aan bijvoorbeeld de kwaliteit, het bestaansrecht of het belang van een bepaalde organisatie of product. Het moge duidelijk zijn dat 010 compleet faalde voor de proef. Nadat 010 niet wist te winnen van het slechtste Ajax sinds de dagen van tim de cler, klapte het namaak-legioen toch weer de handjes stuk voor hun lelijke helden. Dat heet dan onvoorwaardelijke clubliefde, volgens diverse media en andere voetbal-onwetenden. Wij weten wel beter: het is het gedrag van slaafse imbeciele dwazen, met een grote bek maar zonder daden. Ze deden het al eerder, nadat ze door die bijna even droevige lampenboeren met 10-0 waren afgedroogd. Ze hebben het hoogste woord, over hoe fanatiek en actief ze wel niet zijn. Zonder dat er ooit ook maar iets van welke actie dan ook wordt vernomen. Waar Ajax-supporters zich constant laten gelden in binnen- en buitenland en op de speeldag die kutbrug midden in het centrum van 010 een beetje opvrolijken met wat mooie vlaggen en teksten, was de laatste noemenswaardige kakkerlakkenactie een stiekeme gang van een man of 3 naar de Arena, afgelopen januari. Of het moet het braaf inleveren van wat ultra-lelijke vlaggen bij een stel poolse mijnwerkers zijn geweest. Dat was inderdaad korter geleden.

Ook het gemaakte kakkerlakken-accent bewijst dat bijna alles onecht is aan 010. Het imbeciele taaltje van ze wordt met de week belachelijker. Inmiddels spreken de kakkerlakken de naam van hun club ongeveer uit als: ‘falenoord’. Of zoiets. Het dekt de lading natuurlijk prima, maar veel logopedisten worden niet bepaald vrolijk van de wartaal-met-spetters die wekelijks uit die havenbekkies komt. Martin van geel, de manager in 010, blinkt ook uit met zijn slecht geacteerde clubliefde, zoals ie dat eerder ook bij willem II, az en Ajax heeft gedaan. Met een porem en de uitstraling van een grindtegel krijgt hij het echter in 010 wél voor elkaar dat de fans het door hem samengestelde flutelftal blijven steunen.

Soms wordt aan ons, fanatiek supporters, gevraagd of we het niet steeds minder leuk vinden worden, na wéér een overwinning op 010. Of wij niet steeds meer terugverlangen naar de tijd dat ze in 010 nog serieus meededen om de prijzen? Het antwoord op deze vraag is simpel: In de verste verte niet, ouwe! We genieten van elke nieuwe vernedering van dat hypocriete nepvolk uit 010. Van ons part degraderen ze. Wij zijn voor Ajax, zijn oprechte kritische supporters en hebben daarom een bloedhekel aan het namaakgedoe in 010, aan de geacteerde voetbalemotie. Niets is fijner dan 010 te vernederen. Of toch: volkomen onterecht van ze winnen, zoals zondag. Dat is nóg leuker.
Van een club als 010 kan Ajax eigenlijk nooit verliezen, niet op het veld en niet ernaast, niet qua uitstraling en niet qua echtheid. Ajax leek zondag zwaar aan de GHB, maar toch wonnen we van 010. Het zwakzinnige havenvolk bleef gewoon voor hun team klappen. Gisteren tegen Go-head-nogwat faalden de kakkerlakken opnieuw. Ook nu hebben ze ongetwijfeld weer dolenthousiast geapplaudisseerd voor hun kansloze club. Het toont aan dat fc kakkerlak eigenlijk geen bestaansrecht meer heeft en geen enkel belang meer dient. Behalve dan ons belang: wij lachen ons graag elke week het schompes om het waardeloze kutteam van 010 en hun nog waardelozere namaaksupporters.
NIKS IS NEPPER DAN DAT ENE WOORD: FALENOORD!’

AFCA || CBS || RECTOR STAM || WZAWZDB

Falenoord

7 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *