AFCA

FEESSIES BIJ EEN ANDER ZIJN ALTIJD LEUKER

Kampioen worden is altijd leuk. Of het nu met 20 punten voorsprong is, of in de allerlaatste minuut met een schijtgoal. Het maakt ons weinig uit. Heel bijzonder was natuurlijk zoals in 2011, toen we in een regelrechte finale van het altijd zo gehoorzame twente wonnen. Dat was ultiem, éénmalig, om nooit te vergeten. Maar behalve zo’n scenario, gaat er niets boven kampioen worden in een uitwedstrijd.

Vele zullen zich de nachtelijke avonturen vooraf in nijmegen in 1990 en 2002 nog wel kunnen herinneren. (heerlijke hotelletjes daar….). Of de prachtige chaos in groningen, in 1998. Massaal glippen, feessie in het stadion en daarna in de wijk in, om even met wat deelnemers van het t.v.-programma De Harde Kern van gedachten te wisselen. En dan zo’n heerlijke weekendje afsluiten met een altijd hilarische zegetocht terug naar Mokum. Het geeft gewoon een extra dimensie, ‘uit’ kampioen worden. En na drie keer in eigen huis een kampioensfeessie te hebben gegeven, lijkt ons dat wel weer eens leuk.

We kunnen natuurlijk rustig aan doen en hopen dat Ajax het zo timed dat we in almelo bij heracles kampioen worden. Dat heeft alleen niet onze voorkeur. Ten eerste geldt: hoe eerder hoe beter. En daarnaast is het veel leuker kampioen te worden bij chelsea 2, met hun debielen-beleid, dan tegen een doorsnee provincieclubje waar we eigenlijk niet zoveel van vinden. In tegenstelling tot  fietstas/vitas/fc wespennest, een van de nepste clubs van het land. Geen publiek, geen eigenwaarde, en ze doen slaafs wat ze bij chelsea bevelen. Het wordt tijd dat we daar als statement die schaal gaan ophalen. Met duizenden ajax-fans op de tribune. Er is daar toch altijd plaats genoeg…

Om in arnhem kampioen te worden moet Ajax alleen wel eerst van rkc winnen; een aanstaande kampioen draait er de hand niet voor om. Dus dat mag geen probleem zijn. En dat de kakkerlakken ook nog punten moeten verliezen, is slechts een detail. Dat doen ze namelijk altijd, als het er op aankomt. Punten verspelen, ze kunnen het als de beste. En zeker als het ons uitkomt. Nu al 15 jaar krijgen ze niks voor elkaar! We kunnen er niet meer over zeggen dan  een welgemeend:

HAHA. HAHAHA. HAHAHAHA.

We zijn als ajax-fans veeleisend. Dat hoort bij Ajax, bij de supporters, bij AFCA. En we stoppen niet met onze ‘dwingende’ verzoekjes. Vele zijn inmiddels ingewilligd. Maar wat wij nu heel graag willen, is dat Ajax vandaag wint van rkc. Niet alleen omdat we altíjd winst eisen, maar dit keer ook omdat we kampioen willen worden in arnhem. Dat hebben wij verdiend, voor onze steun, ook dit jaar. Een prachtig vooruitzicht: met zijn allen naar arnhem. Want het is tijd voor een feessie. En die zijn altijd leuker bij een ander!

Rector Stam || AFCA || CANT BE STOPPED

AFCA_logo_2013

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *