AFCA

De FILOSJOOFFEUR

Sorry Ajacieden voor het lange wachten op mijn nieuwe column. Hij zou na Milan-uit uitkomen, maar door onze uitschakeling was ik zo teleurgesteld (Boos,Woest,Kwaad) dat de redactie mijn eerste 6 ingestuurde columns terugstuurde omdat ze te grof en te beledigend, voor met name Mario Ballotelli en zijn moeder waren.
Nadat de woede weer wat was bekoeld en ik zelfs weer wat vreugde voelde na de 2 opeenvolgende overwinningen (lees op z’n psv’se overwinningen) in de laatste minuut. Want zulke overwinningen tekenen een ware kampioen. Bovendien was ik blij dat mijn voorspellingen die ik over talent Riedewald had gemaakt, leken uit te komen. Ik weet nog wel dat-ie bij Ajax als pupil binnenkwam en ik hem op de toekomst zag spelen, mijn kennersoog zag direct dat deze jongen een hele grote zou worden. En zie daar, tegen Roda bewees hij dat door ons winterkampioen te tronen. Ik heb toendertijd op de toekomst er nog een aantekening van gemaakt. Riedewald zal later een groot Ajax-speler worden. Zal ff checken wanneer dat was, die pupillen wedstrijd…. Ik heb gevonden wanneer ik dat voorspeld had, toen hij nog d-pupil was…. Dat was 5 weken geleden .

Maar ondanks Riedewald en de inmiddels verkregen zekerheid, dat Ajax ook dit jaar weer kampioen wordt, heeft iets toch weer m’n humeur weten te vergallen…

Namelijk Transavia…..
Mijn gappie , een zeer gewaardeerd lid van de Ajax-familie, een ware regelaar, iemand die doet ipv enkel zegt, waarbij we elkaar goed afwisselen/aanvullen, want ik ben eigenlijk het tegenovergestelde. Hij had al voor de loting zijn voorbereidingen getroffen en van alle mogelijke tegenstanders een lijst gemaakt, van wat de kosten en reistijden voor een Europa League trip voor alle mogelijke tegenstanders zouden zijn. Zo bleek Salzburg uit met Transavia 140 euro te kosten., toen hij echter na de loting dus wilde boeken en de site vastliep tijdens de betaling van de 140 euro, restte hem niets dan opnieuw in te loggen en opnieuw te proberen, waarna hij weer door het boekingsproces heen klikte en opnieuw bij het betalingsgedeelte aankwam en tot zijn grote verbazing de prijs zo goed als verdubbeld zag zijn naar 270 euro. En dat in nog geen 5 minuten tijd. Telefonisch verhaal halen mocht niet baten. Lang verhaal kort: Dit is een zeer kwalijke actie van Transavia. Een grote naaiactie, ze denken net als velen lekker aan die voetbalsupporters te verdienen, die gaan toch wel mee, ondanks dat zwaar genaaid worden.
Maar wat ze hun bij Transavia waarschijnlijk niet goed hebben beseft : Joden een jodenstreek leveren is absoluut not done en in dit geval : Superjoden en jodenstreek leveren behalve not done, ook nog eens ongelooflijk dom is en vragen om wraak.

Transavia moet niet vreemd opkijken als wij Mido en wat van zijn bebaarde neven contracteren voor wat ” Special assignments”, waarbij Mido waardevoller zal blijken dan in z’n laatste Ajax periode.
Wij zullen Mido en z’n bebaarde neven op de drukste lijnvluchten van Transavia inzetten. Zij zullen op de eerste rij achter de cockpit, flink zwetend en luid:”Allah-Akbarend” een potje zeeslag laten spelen. Uiteraard is dit geen bedreiging aan het adres van Transavia, tenminste volgens onze advocaat niet. Dit is enkel een aankondiging van klandizie voor Transavia van oud-Ajacied Mido en nog wat bebaarde contractarabieren. Ja, daar konden ze op wachten, wellicht kan Transavia het nog proberen goed te maken, door de spelers van Basel van een lichte voedselvergiftiging te voorzien en zo onze broeders uit het beloofde land de winst te laten pakken, zodat er weer een Joodse derby aankomt. Als Transavia daarnaast dan ook nog een lijnvlucht naar Tel Aviv aanbiedt voor een stuntprijs voor alle Ajacieden die hier heen willen, lullen we nergens over en verscheuren we vanavond nog de contracten met Mido en z’n neven.

Dan nog even wat echt voetbalgerateerde woorden in deze column: WE WORDEN KAMPIOEN.

En Ballotelli moet niet nu aan het eind van deze column opgelucht denken dat wij hem vergeten zijn maar voordat ik het te grof verwoord en weer opnieuw m’n column moet opstellen, zeg ik het als Belanda Maluku even exotisch, wat vaak erge dingen , minder erg doen laten klinken dan in het Mokums:
” DJANGAN PERTJAJA ITAM BUSU BALLOTELLI!!!

Sorry voor t wachten mensen,
MAZZEL

AFCA || CBS
De FILOSJOOFFEUR/Belanda Maluku.

(deze column werd mede mogelijk gemaakt door Ruud Patat, W’veer. Voor uw vette en koosjere trek)

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *