AFCA

FLAKKA

Hierbij luidt ondergetekende de noodklok. Ajacieden dienen zich ernstig zorgen te gaan maken over de in gevorderd stadium verkerende hersenverweking waar onze algemeen directeur Edwin van der Sar onder gebukt gaat. Tot nu toe waren de optredens van Flappie vooral hilarisch onnozel en leek een en ander zonder gevaar voor zichzelf en zijn direct(i)e omgeving. Maar sinds deze week moet een harde interventie overwogen worden. Waarbij de hulp van gespecialiseerde deskundigen ingeroepen zou moeten worden. Dokter Phil Steve Bakker Jellinek Willem Arntz Sonja Bakker Ratelband Bhagwan en Mesdag, het mag aan niets ontbreken om te gaan redden wat er nog te redden valt. Bel mail app en postduif deze goeroes de moeder want Edwin staat op punt van totale geestelijke ineenstorting. Wellicht wil Peter R de Vries ook een duit in het redding zakje doen, laat iemand Peter een hoger bedrag dan de gemiddelde talkshow bieden, dan komt ie vast ook een half uurtje ter ondersteuning.

Dat de flakka en paddo verslavingen van Ed Kroket schrikbarende vormen aanneemt bleek afgelopen week in het degenererende blad Voetbal International. Daar viel uit de licht schuimende en zeverende mond van Edwin op te tekenen dat de Cruijff lijn bij Ajax nooit is onderbroken en dat vooral op de Toekomst nog steeds volgens de filosofie van De Verlosser wordt gewerkt.

Edwin van der Sar bevond zich kennelijk een paar jaar achter het Centraal Station en in de methadon bus, in de periode waarin het succesvolle werk van Jonk op De Toekomst toch wekelijks werd ondermijnd, wat culmineerde in een door Cruijff haters als onder anderen Sturkenboom Henrichs v. Duijvebode Bergkamp en Overmars geconstrueerde onwerkbare situatie. Met het idiote ontslag van Jonk als desastreus gevolg plus het vertrek van álle Cruijffianen die de jeugdopleiding toen rijk was. Waarmee plan Cruijff besmeurd onderin de kliko werd gemikt en Cruijff zelf zich als gevolg van dit ongehoorde staaltje wanbeleid voorgoed van zijn grote liefde Ajax afkeerde.

Terwijl dit zich afspeelde moet Edwin joelend en spartelend onder invloed van flakka langs de Amsterdamse grachten hebben gesprongen. Onbereikbaar voor de realiteit, de ene na de andere paddenstoel naar binnen kauwend en op zijn knieën zoekend in het Amsterdamse bos naar hallucinerende kikkers om aan te likken.

Edwin vindt dat er nog steeds volgens de ideeën van Johan wordt gewerkt. Dat staat ie bijvoorbeeld ook gewoon vrolijk te verkondigen in Azië, waar ie met Cruijffiaanse teksten die samen met de Cruijffianen bij Ajax verdwenen, als een tweederangs plagiaatpleger de bami bakkers van deze wereld zakken vol katten staat te verkopen. Het is onbekend of Edwin vòòr of nà die Japanse of Chinese presentaties in een opiumkit is gaan liggen.

Hoe dan ook, sta op Ajacieden. Maak een kring en redt onze algemeen directeur. Geef hem de wake up call die ie nodig heeft. Geef hem geen geld meer, breek zijn podium af, stop met in stand houden van zijn vernietigende verslavingen. En breng hem eensgezind en met gezwinde spoed naar de best mogelijke rehab. De koekwaus.

aka Jimmy Hill

12 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *