AFCA

FRANK BIECHT OP

Eén van mijn beste gappies (laat ik hem ‘Frank’ noemen) is al jarenlang fanatiek Ajacied en slager. Een hele goeie zelfs. Het beroep zit hem in de genen en hij neemt de geldende beroepscodes zeer serieus: geen voorverpakt vlees, geen vlees dat over de houdbaarheidsdatum heen is én nooit over eigen producten heen pissen. Onlangs biechtte slager-‘Frank’ mij iets op, om aan te geven dat zelfs slagers met een Ajax-hart hun grenzen hebben:

Zo’n 15 jaar geleden kwam een jongen, ongeveer 17 jaar oud, Frank z’n slagerij binnen en vroeg om een plakje bassie- en adriaanworst. Een beetje raar voor iemand van die leeftijd, maar ach, slager-‘Frank’ was de beroerdste niet. Terwijl hij naar een mooi stukje vlees zocht, begon de jongen opeens met een onaangenaam accent te wauwelen. Dat ie yoeri heette en dat ie fanatiek fan was van één of andere kutclub uit 010. De lulkoek van het joch hield maar niet op en uiteindelijk werd het slager-‘Frank’ teveel. Zijn Ajax-hart won het van zijn slagers-ethiek. Zonder een woord te zeggen, pakte hij een stuk afvalvlees en liep naar achter, om daar uitgebreid over de muffe ossenworst heen te pissen. Even later nam yoeri met zijn zuinige mondje een paar happen en dankte Frank voor het heerlijke stukje vlees. Het was net uierboord, aldus yoeri.

Ook voor Marc Overmars en Frank de Boer wordt het de hoogste tijd om bepaalde zaken op te biechten. Over het eerste halfjaar van dit seizoen is door Ajax een winst van € 28,3 miljoen gemaakt en heeft de club inmiddels zo’n € 116 miljoen in kas. Daarmee had Marc Overmars veel zinnige dingen kunnen en móeten doen. Maar hij deed niks, behalve de hand op de knip houden. Een overduidelijke fout, die Overmars echter tot op heden niet heeft durven toegeven, wellicht te bang zijn prestatie(!)bonus voor dit seizoen mis te lopen. Ook Frank de Boer heeft dit seizoen grote fouten gemaakt, zijn topprestaties van de afgelopen jaren ten spijt. Zo beloofde hij voor aanvang van dit seizoen dat meer spektakel hét hoofddoel voor Ajax zou worden. Om vervolgens ten behoeve van het bereiken daarvan, Viergever en Zimling te halen en de derde, wél veelbelovende aankoop (Zivkovic) nauwelijks in te zetten. Van spektakel is dan ook nauwelijks sprake geweest. Dat we een jaartje zonder titel moeten doen, moeten we accepteren -pisvee heeft bovendien zoveel schijtmazzel dat nooit meer iemand over Lucky Ajax mag beginnen- maar het gebrek aan inzet en spektakel, dát is na 4 jaar bouwen volledig onacceptabel.

Frank de Boer heeft deze week voor het eerst, heel voorzichtig, toegegeven dat er dingen fout zijn gegaan. Hoewel wat ongelukkig geformuleerd, stelde hij dat aan het eind van dit seizoen de Ajax-selectie klaar moet zijn (voor volgend jaar dus), door het aantrekken van een paar ervaren spelers. Prima plan, alleen voegde De Boer eraan toe dat die ervaring vooral voor het middenveld en aanval bedoeld zal zijn. Conclusie: ook volgend seizoen ‘steunt’ Ajax in verdedigend opzicht op de ervaring van Zimling en Boilesen. Spelers aan wie slager-‘Frank’ met liefde wat stukjes ossenworst uitdeelt. Niet ondergepist uiteraard, maar wel nét over-datum.

Het zou Frank de Boer en Marc Overmars sieren als ze zouden beginnen met het toegeven van de gemaakte fouten. Alleen zo kan het succes bij Ajax en de tevredenheid bij de hondstrouwe fans weer snel terugkeren. Frank de Boer heeft een eerste voorzichtige aanzet gegeven. Het is nu aan Marc Overmars om dat ook te doen. Bijvoorbeeld door te erkennen dat al het geld dat Ajax op de bank heeft staan eigenlijk net zoveel waard is als de opgebiechte lulkoek van een kakkerlak. Namelijk helemaal niks.

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

2 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *