AFCA

GEEN GEIN, LEIDSEPLEIN!

Zondag kunnen we al kampioen worden. Conform onze opdracht werd woensdag keurig gewonnen van rkc. Dat moet hopelijk zondag de kakkerlakken wat puntjes afsnoept zodat wij een feessie kunnen vieren. Helaas staat de familie Koeman al jaren bekend om de sterke onderlinge loyaliteit, dus die punten zullen wel in 010 achterblijven. Ach ja, we doen het wel op eigen kracht, wij hebben geen hulp nodig.

Hulp bij de organisatie van de ultieme huldiging krijgen we sowieso niet. We krijgen uitsluitend tegenwerking van de gemeente Amsterdam als het gaat om een Ajax-waardige huldiging. Bij monde van burgemeester Van der Laan blinkt de gemeente keer op keer uit in extreme hypocrisie, zodra het over de huldiging gaat, ook afgelopen week weer. Opnieuw heeft Van der Laan, zelfverklaard Ajacied, ons namelijk verbannen naar een sfeerloos parkeerterrein, dat uitsluitend geschikt lijkt voor een tweedehands automarkt of voor een demonstratie van de english defense league. Zelfs een totaalverbod zou op meer begrip kunnen rekenen dan deze beslissing. Het is de zoveelste belediging voor ons, echte Ajax-supporters. Terwijl wij helemaal niks geks vragen, maar slechts een kampioensfeest zoals het hoort, bij een grote stad, bij Ajax: na de wedstrijd rijdt de spelersbus linea recta naar de stadschouwburg, waar tienduizenden mensen alvast staan te zuipen, juichen. En klooien. En die supporters zetten na afloop van die huldiging het feest voort, in Amsterdam, hun eigen stad. Dat is goed voor Ajax, goed voor de horeca, en dus goed voor Amsterdam. Een win-winsituatie en voor de stad een veel grotere stimulans dan big brother Obama, voor wie de halve stad op slot wordt gegooid omdat ie 20 minuten naar de Nachtwacht wil kijken. En zeker een grotere stimulans dan die massa’s trippende en kotsende Italianen en Engelsen, die te pas en te onpas voor touringcars of uit hotelramen duiken. Alsof dat geen overlast geeft…

Overlast, het steeds weer gehanteerde argument om ons als een stel melaatsen uit de stad te weren. Nog nooit is voorgesteld koning(inne)dag of het suikerfeest te verbieden. Iedereen die weleens in de stad is geweest tijdens deze evenementen, weet hoeveel overlast dát oplevert. ‘Ja, maar het suikerfeest, dat is religie!’, hoor je dan. Dat klopt, maar verschilt de intense beleving van vele Ajax-supporters daar in essentie veel van? Dacht het niet! En dat honderdduizenden schijtlollige provincialen de boel met koninginnedag komen afbreken en onderpissen, dat hoort er nou eenmaal bij. Wij willen geen verbod op dit soort evenementen, maar wees wel consequent. Een gemiddelde huldiging is niet veel heftiger dan een doorsnee zaterdagavond op en rond het Leidse. En het tramhokje of politiebusje dat dan sneuvelt, hebben we zelf trouwens meebetaald, brave belastingbetalers als we zijn. Er wordt overduidelijk met twee maten gemeten en daar worden we zo langzamerhand schijtziek van.

afca-leidseplein

De Amsterdamse politiek moet eens leren om onze standpunten serieus te nemen. Gaat de gemeente met dit arrogante beleid door, dan komt ooit het moment dat de hele massa wel opeens naar de stad trekt en eberhartje alleen achterlaat op P1, P2, P666, of waar ie ook Ajax staat te feliciteren in z’n eentje. En dan is er weldegelijk sprake van buitensporige overlast in de stad. Dat is geen dreigement, we geven slechts aan waar de oorzaak van de onvrede ligt: in de stopera. Ajax-supporters laten zich niet meer als kleine kinderen behandelen, het houdt een keertje op. Probeer ons niet te parkeren op een of ander braakliggend bouwterrein, dat nog het meest lijkt op een verloederd havengebied. We zijn geen kakkerlakken. Wij zijn Ajacieden, op weg naar het Leidseplein, met een beetje mazzel zondag al.

Rector Stam || AFCA || CANT BE STOPPED

leidseplein huldiging 2014

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *