AFCA

Geen titel? Wel spektakel!

Praatjes voor 010 hadden ze weer, de kakkerlakken en de bekende 010-sympathisanten in de media. De zelfverheerlijking kende weer eens geen grenzen: wat speelde 010 toch goed in de Arena, wat was Ajax dramatisch, wat werden ze toch volledig overklast door hun eigen clubje. En hoe stom was Ajax toch geweest om judas vermeer te laten gaan. Natuurlijk, Ajax speelde dramatisch en schoot niet meer dan twee keer op goal. Maar één ding werd door de 010-adepten en Ajax-haters volledig over het hoofd gezien: er was maar één club die in de Klassieker de titel definitief verspeelde en dat was niet Ajax. De enige club die zichzelf weer eens bewees als dé club van eeuwige losers, was die uit 010. De achterstand op Ajax bedroeg (en bedraagt) daarom gewoon 8 punten. En de zogenaamde topkeeper vermeer toonde gisteren in Heerenveen weer eens zijn ware aard: volledig onbetrouwbaar.

Ajax lijkt inmiddels zelf ook de kansen op de titel te hebben vergooid. Het optreden tegen vitas was ronduit schandalig, Ajax-onwaardig. De snoeiharde kritiek op de lamlendige spelers, op het beleid van het technisch hart en Frank de Boer, was het logische gevolg. Ook wij als fans zijn zeer ontevreden en uitten kritiek. Die wij opbouwend bedoelen, erop gericht Ajax weer te laten worden wat ze hoort te zijn: de beste, de spectaculairste, de kampioen. Wij steunen Ajax door dik en dun en de geleverde kritiek is onderdeel van die steun.

In het seizoen ‘85-‘86 was Johan Cruijff voor het eerst trainer van Ajax. Ook toen was bij Ajax sprake van een opbouwfase: het team bestond grotendeels uit jonge talenten. In tegenstelling tot De Boer werd Cruijff echter nooit kampioen. Cruijff bracht daarentegen weer iets wat zo vaak bij De Boer ontbreekt, namelijk spektakel en goals. Ook in het genoemde seizoen was Ajax begin februari al op grote achterstand geraakt en ook toen stond het thuisduel tegen az op het programma. Zonder dat nog om de titel werd gespeeld, leverde Ajax waar voor ons geld: 8-2. De mooiste uitslag denkbaar. Ajax maakte dat seizoen overigens uiteindelijk 120 goals. Het huidige Ajax moet er maar een voorbeeld aan nemen. Geen titel? Dan wel spektakel leveren!

Bij de kaaskopjes van de komende tegenstander az , zit de aversie jegens ons heel diep. Zodra het rode-lappenwoord ‘Ajax’ valt, lijken de west-friezen boeren last te krijgen van een eigenaardige vorm van vocale verkramping. Slechts wat repeterend gesputter en gefrustreerd gemompel komt er dan nog uit de rood aangelopen kaaskopjes. De infantiele klapper in de alkmaarder knuistjes maakt het beeld van de doorsnee az-fan helemaal compleet. Een club met dergelijke supporters mag eigenlijk geen serieuze tegenstand zijn voor een getergd Ajax. Het wordt tijd voor 8-2 en in het verlengde daarvan, tijd voor 120 goals in één seizoen.

Voordat Ajax het veld betreedt voor de wedstrijd tegen az, moet wel nog een ander dreigend probleempje in de kiem worden gesmoord. Aangezien Ricardo Kishna één van die spelers is die voor het spektakel kunnen zorgen waar wij zo naar smachten, zal De Boer ongetwijfeld overwegen hem op te stellen. Maar Frank de Boer dient Kishna wel eerst een simpele en duidelijke vraag te stellen: “Wat ga je doen, Ricardo? Schop jij die dikke papzak raiola eruit. Of wij jou?” Die keuze móet Ajax Kishna voorleggen, zeker nadat raiola afgelopen week op t.v. voor de zoveelste keer zijn haat jegens Ajax heeft laten blijken. Naast zijn gebruikelijke gezeik over de houding van De Boer kwam raiola dit keer ook met debiele kritiek op de sponsoring van de Ajax-jeugd door ABN AMRO. Zijn gelul kan niet langer worden geaccepteerd: Ajax moet ingrijpen en daarmee voor eens en voor altijd duidelijk maken dat wij ons niet in de maling laat nemen. Niet op het veld en niet erbuiten, niet door laffe pyromanen uit 010 en niet door vadsige spelersmakelaars met een eigen, bedenkelijke agenda. Alleen wij, Ajax-supporters, hebben het recht bijdehand te doen over en tegen de club Ajax. Omdat die club van ons is en van helemaal niemand anders.

FOK 010! FOK RAIOLA!
RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *