AFCA

Go Ahead Eagles – AFC Ajax (0-1)

We gaan vandaag op visite in Deventer bij Go Ahead Eagles. Dat moet toch kat in het bakkie zijn….
Het fluitsignaal voor de eerste helft klinkt. Een kans voor Sigthorson via Bojan is gericht op doel maar de keeper redt. Sigthorson krijgt hierbij wel een tikkie op z’n hoofd waardoor een tandje door het lippie gaat. De tweede kans voor Ajax: steekballetje van Klaassen op Bojan, die speelt hem door op De Sa, die voor het doel staat maar hem niet af weet te maken. De Sa krijgt de bal,schiet, maar de bal gaat over. Er volgt een klein kansje voor de Eagles door een foute bal van Van Rhijn. Sigthorson krijgt de bal niet lekker en schiet naast het doel. Door een foutje van Veltman ontstaat een kans voor de Eagles maar de bal gaat gelukkig over. Een vrije trap voor Ajax, Bojan neemt hem maar ook hij mist. Er wordt een overtreding gemaakt op De Sa, de vrije trap wordt genomen door Blind maar die schiet de bal in de handen van keeper Room. Het snoetje van Koning Frank spreekt ook weer boekdelen. Ajax domineert maar creëert minder kansen dan zou moeten. We gaan met 0-0 de rust in.

De tweede helft begint met ongewijzigde teams.  Dan krijgt Klaassen geel. Hij os volgens Wiedemeijer zomaar gaan liggen in het strafschop gebied. Daar klopt niks van, het geel is geheel onterecht!!!! Ook altijd wel leuk als de Eagles supporters zingen “en wie niet springt, die is geen jood” en het hele stadion gaat springen!!! Geel voor Kolder…die kreeg ff de kolder in zijn kop om Veltman neer te trappen. Fischer en Schöne staan klaar langs de lijn om in te vallen. De Sa en Sigthorson gaan eruit, waar Sogthorson niet echt blij van wordt. Gelijk volgt een kans voor Fischer, maar de bal wordt gered. Dat zou wel ff lekker geweest zijn zeg…..

Bojan speelt voor op Serero maar die wordt onderuit gespeeld door keeper Room. Er wordt om een penalty geroepen, maar Wiedemeijer wil er niet aan. Ik denk dat de man z’n ogen maar eens moet laten testen!! Vrije trap voor Ajax, recht voor het doel……het eerste schot strandt in de muur maar de bal komt terug bij Schöne en die schiet hem er toch in!!!! 0-1 in de 72ste minuut. Dan schiet Bojan nog maar eens op de lat. Nog een kansje voor Klaassen, maar Room komt ertussen. Wissel bij Ajax, Poulsen vervangt Serero. De Eagles proberen toch nog ff gas erbij te gooien met nog twee minuten officieel te gaan. Koning Frank gaat ook ff uit zijn dak langs de kant vanwege de paniekballen van Ajax. Er komen 4 minuten bij…… Nog een corner voor Ajax maar weer volgt zo’n onbenullige korte hoekschop die weer helemaal nergens over gaat. En dan wordt Cillissen bekogelt met van alles en nog wat maar Wiedemeijer stuurt hem terug. Belachelijk, hij had gelijk moeten affluiten voor straf!!!!! Eindelijk klinkt dan het fluitsignaal. Ajax neemt drie punten mee naar Mokum en staat daarmee bovenaan. Ajax is de grote winnaar voor dit weekend…..tja: logisch, want:

AFCA || CBS || WZAWZDB!!!!! 

Go Ahead EaglesAjax 0-1

0-1 Schöne (74)

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Kolder, Schmidt, Klaassen,

GA Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor (Amevor/83), Rijsdijk (Lambooij/67), Türüç; Antonia (Kavak/90), Kolder, Houtkoop

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero (Poulsen/85); Bojan, Sigthórsson (Schöne/64), De Sa (Fischer/64)

go_ahead_eagles_woman_AFCA

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *