AFCA

Groningen bibbert door!

Groningen bibbert door!

Vanavond is het aan ons cluppie Ajax om (definitief) afstand te nemen van de concurrenten. Een uitgelezen kans, want er wordt in de Arena gespeeld tegen Groningen. De club van een trainer die zich voor lul laat zetten door Dicky dwerg Advocaat. De club van beperkte werkvoetballers en klei. Maar bovenal de club die steeds maar weer rilt van angst. Voor de lokale aardbevingen, veroorzaakt doordat de rest van het land al het gas uit hun bodem trekt. Voor het assertieve westen. Voor ons. De angst voor Ajax was zelfs zo erg dat ze van nervositeit maar hun eigen stadion maar in de fik staken. We geven het je maar te doen overigens: met trillende handjes een rol toiletpapier aansteken. Dat wordt dus helemaal niks. En zo geschiedde…Het zit ze niet mee daar in het noorden.

In Groningen bibberen ze dus om van alles. Wij niet, ook al proberen sommigen ons wel te laten trillen van angst. Zoals Oom agent en kompanen. Zij hebben het weer eens gepresteerd om rond de wedstrijd tegen PSV diverse Ajax-fans te beboeten voor het scanderen van ACAB, of iets wat er op lijkt. En er moest ook nog eens meteen worden afgetikt, tot meer dan € 100 p.p. Alsof de supporters dronken Poolse vrachtwagenchauffeurs waren,  die zonder licht en met een lelijk temeier op schoot, aan het spookrijden waren op de A1. Of het juridisch allemaal mag wat deze veldwachters deden, is overigens maar zeer de vraag. In ieder geval hebben de mannetjes in het blauw weer een kinderachtige manier gevonden om hun kleine egootjes op te poetsen. Kunnen ze weer, trots als een aap met zeven lullen, elkaar op de schouder te slaan. Keurig hun quotum voor de dag gehaald en wat supporters bang gemaakt. Dat denken ze tenminste…  Het blijft in ieder geval een slepende kwestie, ACAB en de onzin die daarover door politie en justitie wordt verkondigd. Het laatste woord is er dan ook nog niet over gezegd. Wordt vervolgd!

Nu eerst maar Groningen eens oprollen. En dat is dus ook voor hun eigen bestwil. Want vergeleken bij de rillingen van angst die ze voelen als ze bij thuiskomst terugdenken aan het door Ajax gegeven pak slaag, vallen de trillingen van de grond onder hun plaggenhutjes nog reuze mee.

AFCA || WZAWZDB!!

logos-ajax-fc-groningen

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *