AFCA

Groningen uit!

En we zijn begonnen in Groningen. Denswil en Serero zijn de plaatsvervangers voor Toby en Christiaan voor vandaag. We spelen in elk geval met Zwarte kousen dat ziet er ook een stuk beter uit en het toch weer wat mannelijker maakt. Aan de Ajax supporter ligt het ook niet, die zijn sterk aanwezig en goed te horen. Arjan Robben zit op de tribune om ook de wedstrijd te aanschouwen.

Dan opent Ajax een aanval in de 11de minuut maar Sana loopt te duwen waardoor er gefloten wordt. Ja hoor in de 18de minuut.. Bojan trekt naar binnen geeft het hem voor op Schöne die van afstand  schiet en daar is het eerste doelpunt voor Ajax!!!! Schöne!!!

Een ingooi van Groningen creëert wel een kansje voor ze maar gelukkig is onze Vermeer wakker en vangt de bal goed. Ajax heeft het meeste balbezit maar echt tempo zit er nog niet in waardoor het wat kwetsbaar wordt en daar wacht Groningen op. Een pass van Moisander op Sigthorson die in botsing komt met de keeper van Groningen en blijft liggen. Ondertussen spelen ze verder en mist Groningen een kans. Sigthorson wordt behandeld achter de lijn.

Vrije trap voor Ajax na een overtreding op Bojan. Moisander neemt de vrije trap maar niet zoals normaal. Deze keer kort om het muurtje heen op Bojan maar die wordt onderuit gelopen. Die trouwens niet buitenspel stond. Er komt 1 extra minuut bij.

En we gaan de rust in met 0-1 voorsprong.

We gaan de 2de helft in. Die gelijk begint met een goede aanval van Sana met een mooie voorzet naar Sigthorson, alleen de bal gaat achter hem langs. Poulsen die weer eens de bal goed verspeeld op de verkeerde man. Gelukkig gebeurd hem dat niet zo vaak. Dan krijgt Groningen een hoekschop. Die goed genomen wordt maar gelukkig red Vermeer en houd de bal uit het doel. Dat was wel even billenknijpen.

Er volgt weer een hoekschop voor Groningen waarbij Vermeer ver zijn doel uitkomt maar de bal volledig kwijt raakt waardoor het even paniekerig wordt. Maar door hands wordt er gefloten. Ajax zit even niet lekker in het spel waar Groningen gretig gebruik van maakt en niet zonder kansen te creëren.

Bojan gaat even op het doel af, schud 3 man af en schiet zelf maar helaas is daar de doelman met de redding. Er gaat een wissel bij Ajax komen Danny Hoesen staat klaar, die gaat Sigthorson vervangen. En bij Groningen wordt er ook gelijk een wissel gedaan.

Groningen krijgt een hoekschop die ze goed nemen maar als we dachten dat Vermeer wakker was, door weer die bal niet vast te houden waardoor hij op de grond zit en de bal voor het doel blijft dan zal je altijd zien dat deze nu wel wordt ingetrapt door Zeefuik. Weer een fout van Vermeer die de bal vast had moeten hebben,  maar daar heeft hij wel vaker veel moeite meer. Dus de gelijkmaker 1-1 door heel slecht keepers werk.

Er komt een wissel voor Ajax. Sana eruit voor Fischer en gelijk nog Bojan eraf en Andersen vervangt hem. Er komt een kans voor Groningen maar een prachtige redding van Vermeer gelukkig. Ondertussen heeft Fisher een gele kaart te pakken door een overtreding.  Hoesen is weg helemaal alleen gen buitenspel maar Majasko tikt de bal net aan en haat daardoor buiten. Hoekschop voor Ajax.

Ajax is nu op jacht naar de winst maar dat wil niet echt lukken. We hebben nog weinig tijd. Er komt 3 minuten extra tijd bij. Een kans voor Poulsen maar schiet naast. Dan komt er nog een kans voor Groningen maar die beland gelukkig op de paal!

En daar is het fluitsignaal. Het is afgelopen met  1-1. Een heel matig Ajax die gewoon weer punten laat liggen. Hele teleurstelling deze match. Denk dat daar nog wel een hard woordje over gewisseld gaat worden.

AFCA || CBS

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *