AFCA

Groot nieuws op supportersvlak:

Groot nieuws op supportersvlak: Vak410 gaat wederom verhuizen. Ajax heeft een afvaardiging van het sfeervak laten weten dat er verhuisd moet worden, naar de eerste ring. De eerste ring zuid wordt omgebouwd tot een grote staantribune, naar voorbeeld van de Gele Wand.

Dit is voor Ajax echter niet de hoofdreden om Vak410 te verplaatsen. De club geeft als belangrijk argument onder meer de veiligheid in de Amsterdam Arena. Het gebeurt nogal eens dat er vuurwerk, bier of andere voorwerpen op de eerste ring belanden.

Hoewel het bericht voor Vak410 niet geheel als een verrassing kwam, komt het toch als een grote klap. “Zoals wij in eerdere berichtgeving al hebben laten blijken waren wij graag op onze huidige plek verder gegaan,” meldt Vak410 via Facebook.

Het steekt de sfeermakers dat de afgelopen tijd niet alles kon worden gegeven, onder meer vanwege een ‘idiote hoeveelheid bufferkaarten met vele lege plekken als gevolg’. Hoe en of Vak410 als groep verder gaat, weet het nog niet. Nadere berichtgeving hierover volgt.

Inzittenden van Vak410 ontvangen dinsdag van Ajax een e-mail over de procedure die rond de verhuizing moet worden gevolgd. Supporters kunnen laten weten of ze willen meeverhuizen of liever een seizoenkaart willen op een ander vak dan eerste ring zuid.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *