AFCA

Halve finale KNVB beker, AZ-Ajax

We gaan vanavond op visite in die kaastempel, om daar de halve finale van de KNVB beker te spelen tegen AZ. Laten we hopen dat de afgelopen voetbal loze weekend ze goed heeft gedaan en ze nu gewoon ff gas gaan geven!!! We gaan het zien…..

En daar is het fluitsignaal de eerste helft is AAN!!!! Overtreding Sigthorson en Ortiz land op zijn ruggetje….wordt je hard van zeggen we dan. Aan de supporters ligt het niet, de Ajacieden zijn luid en duidelijk te horen weer! Van Rhijn maakt een overtreding op Berens en wordt door de scheids gewaarschuwd. Aanval van AZ maar gaat ver over. Ondertussen krijgt van Rhijn geel….die kan gelijk beter gewisseld worden voordat hij in herhaling valt met rood zoals vorig seizoen. Serero passed hem voor op Klaassen die kopt maar Esteban vangt de bal. Johansson maakt een overtreding op Serero, levert een vrije trap op. Schöne neemt hem maar te makkelijk die bal, Esteban stop hem makkelijk. Poulsen maakt een overtreding op Schöne, vrije trap. Klaassen speelt op Schöne die schiet maar Esteban tikt de bal net over. Jammerrrrrrr!!!! Aanval van Ajax, Schöne speelt op Blind, die schiet maar Esteban springt er net tussen en keept de bal weg. Wat jammer zeg!! Geel voor Veltman….en nog een keer geel dat is rood. Veltman eraf, en een penalty voor AZ. Maar Vermeer stopt de penalty…….wat een killer!!!! Dan komt Vermeer in botsing met Moisander. Die eerste gele kaart voor Veltman is een beetje vaag en overtrokken. Er gebeurd veel in 1x maar geen paniek nog, wel met 10 man moet Ajax verder maar de penalty is gestopt. Lekker hoor!!! Geel voor Johannsson  die de Sa omver duwt. Dik Advocaat heeft het weer erg druk met de 4de official. Er komt 1extra minuut bij. En daar is het rust signaal. We gaan de rust in met 0-0.

We gaan de 2de helft beginnen. Denswil heeft Boilesen vervangen. Dikke overtreding van Johansson op de Sa, dat levert hem ook zijn 2de gele kaart op en dat is ook rood. Johannsson gaat eraf. Vrije trap voor Ajax, Schöne neemt hem en schiet hem over Esteban het doel in. Het is 0-1 voor Ajax!!!!! De Ajacieden op de tribune maken er een feest van!!! Ortiz gaat eraf, Rijnen vervangt hem. AZ probeert de druk wat op te voeren…2 wissels bij AZ. Schöne geeft hem goed voor maar Sigthorson mist hem. Duarte vervangt Serero. Gudmundsson schiet maar Vermeer stopt hem weer op het nippertje. Gelijk aanval van Elm maar die gaat naast. Geel voor de Sa, die een dikke overtreding maakt. Poulsen vervangt de Sa. Vrije trap Schöne. Nog een kwartiertje officieel te gaan…. Duarte schiet maar bal gaat naast. Aanval van Gudmundsson wordt geblokt. De laatste seconden tikken weg, er komen 4 extra minuten bij. Vrije trap AZ maar Vermeer keept hem weg!!!! Och Esteban gaat nu ook mee voetballen, het blijft een irritant ventje!!! De seconden tikken weg, Elm ligt op de grond die is in aanvaring gekomen met Poulsen. En daar is het eindsignaal. AZ is verslagen in eigen kaastempel met 0-1!!!! Ajax staat tegen PEC Zwolle 20 april in de Kuip in de finale van de KNVB beker!!! Dusssss ABOUTALEB, DE JODEN KOMEN ERAAN…… 

Daarbij wil ik wel even kwijt dat de man of the match Kenneth Vermeer is. Eerlijk is eerlijk ik ben geen fan van de man maar vanavond heeft hij echt perfect gekeeped!!!!

Ajax gaat zich opmaken voor zondag, dan komt Twente op viste bij ons in de Arena. Die gaan wij natuurlijk winnen want de laatste 2 blunders in de ere van ons is verleden tijd en niet voor herhaling vatbaar neem ik aan!!!! We gaan die 33ste landstitel veilig stellen!!!!!

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Scoreverloop: 48. Schöne 0-1
Rode kaart: Veltman (2x geel), Johansson (2x geel)
Gele kaart: Van Rhijn, Moisander, De Sa
Bijzonderheden: 33. Vermeer stopt penalty Jóhannsson

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Poulsen; Gudelj, Ortiz (51. Reijnen), Elm; Berghuis (64. Avdic), Jóhannsson (64. Gudmundsson), Beerens.
Wissels: De Winter, Wuytens, Gorter, Henriksen.

Ajax Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen (46. Denswil); Klaassen, Blind, Serero (69. Duarte); De Sa (73. Poulsen), Sigthórsson, Schöne.

Wissels Cillessen, Bojan, Riedewald, Kishna.

AFCA, CBS, WZAWZDB!!!!!! 

 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *