AFCA

Heerenveen Ajax 3-3

Zo het zit erop Heerenveen Ajax, die 94 minuten hebben je weer 10 jaar van je leven gekost!!! Nu zeg ik dan maar beter met 1 puntje terug naar Mokum dan met helemaal niets, dat laten we maar aan 010 over. Maar iedereen is het er toch wel mee eens dat ze dit weer op een gouden dienblad hebben weggegeven!!!!

We gingen toch wel erg lekker in het begin en een 0-2 voorsprong was snel gezet. De eerste kwam van onze MooieSander oftewel Moisander en de tweede een mooie kopbal van Sigthorsson. Ik dacht nog nou vergeleken met Nordfeldt is Vermeer een super goalie. Maar goed dat was wishful thinking Vermeer bewees wederom dat hij gewoon slecht is. In de laatste minuten dacht hij zelfs dat hij een middenvelder was i.p.v. een keeper. Deze acties brengt iedereen toch tot waanzin. En als hij dan een keer de bal goed weg beukt, dan loopt hij erbij of hij een v/d Sar is. Hoogst irritant.

Dan sta je 0-2 voor en wat denkt de verdediging we gaan ff een siësta erin gooien. Levensgevaarlijk met die Finnbogason, men dacht een buitenspel maar dat was het dus niet met als gevolg 1-2. Nu liet onze verdediging het ook wel vaak slapend afweten wat je dus echt niet moet doen, zeker niet met een Finnbogason in de spits voor Heerenveen. Zo volgde ook nog de 2-2 weer door een slapende verdediging die eigenlijk maar op elkaar stonden te wachten van wie gaat Finnbogason tegen houden. Nou jongens niet allemaal tegelijk, want op Vermeer hoef je vandaag niet te rekenen oh en op jullie dus ook ff niet nu en hup daar was de gelijkmaker. En om het hele plaatje nog even compleet te maken, stapt Poulsen verkeerd in, waardoor Eikrem de bal goed kan aannemen en voorlegt om vervolgens de 3-2 te maken. En dat allemaal nog voor de rust. Hoe bedoel je spannend ik geloof dat het hele arsenaal van scheldwoorden over mijn tong zijn gevlogen.

Dan de rust in en maar hopen dat Frank de Boer er flink de zweep over zal gooien, de thee glazen door de kleedkamer gaan en het hele stel eens even goed wakker schud. Aan het uitvak ligt het zeer zeker NIET. De supporters waren overheersend aanwezig luid en duidelijk de totale 94 minuten lang, zij laten de moed elk geval niet zakken.

In de 2 helft gingen de Friezen er gewoon volgas in i.p.v. dat ze achterin bij Ajax dan alert worden lijkt het wel of die totaal niet in die wedstrijd aanwezig zijn. Het is gewoon een beetje zorgwekkend. En dan krijgt Eriksen de bal zo’n metertje of 20 van het doel en kegelt dan met links die bal langs Nordfeldt in de korte hoek en maakt zo de 3-3. Zo vaak als hij loopt te prutsen komt hij soms toch ook wel met een redding zoals nu. Gelukkig de gelijkmaker. De laatste 20 minuten waren gewoon slecht, adem inhoudend en vooral veel duimen.

Dan komt er 3 min extra tijd bij waarin Heerenveen met een counter kwam met 5 man tegelijk. Je zou gewoon bijna met je handen voor je ogen gaan staan. Dan komt Vermeer zo ver ze doel uit dat je denkt de man is een middenvelder. Tijd om een schietgebedje te doen!! Die Vermeer gaat gewoon in duel met Kums die de bal van afstand schiet op een leeg doel maar bij godsgratie gelukkig net over schiet. Hartkloppingen wat is die man aan het doen in hemelsnaam.

Gelukkig wordt er dan even later afgevlogen door Vink. Het is 3-3 gebleven en zo is de schade dan wel beperkt nog gebleven. Maar dit had echt niet zo mogen verlopen. Gelukkig toch nog wel een puntje mee terug. Hopelijk hersteld Siem de Jong ook wat sneller dan verwacht, want je mist hem toch wel. We hebben in elk geval een spannende match gezien en inclusief met zweethandjes en naar hartenlust kunnen mopperen, schelden en tieren. Dat is nou eenmaal met Ajax maar ondertussen blijft het de MOOISTE CLUB VAN ALLEMAAL!!! WZAWZDB AFCA CBS!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *