AFCA

Heracles- Ajax kampioenspot

We zijn vandaag bij Heracles op visite waar wij dus de 33ste landstitel veilig kunnen stellen. En Frank de 4de opeenvolgende landstitel kunnen bezorgen.

Het fluitsignaal voor de eerste helft klinkt. De eerste actie is voor Ajax, Sigthorson die de bal voor het doel voorgeeft, waar Schöne de bal niet lekker meekrijgt en Boilesen die wil schieten op doel, maar de bal wordt geblokt. Blind legt kort erop de bal klaar voor Boilesen maar die schiet over, het levert een corner op. Een vrije trap voor Ajax, Schöne neemt hem en schiet de bal er keihard in. Daar is ie: de 0-1 voor Ajax!!!!! Dat is lekker eten zeg, zo in de 12de minuut. Een kans voor Heracles via Uht maar die schiet naast. Vrije trap voor Heracles door een overtreding van Denswil. Cziommer neemt de trap en schiet ook raak: 1-1. Tjonge dat was nou niet echt de bedoeling!!!! Weer een actie van Heracles, maar Veltman speelt de bal voor het doel weg. Dat was weer even billenknijpen zeg. Uht komt vrij voor het doel maar gelukkig ligt Cillissen in de weg. Een overdekte duckout zou geen luxe zijn trouwens, zeg vooral als het zo begint te regenen. Een kans voor Schöne, maar de bal komt tegen Streutker aan. Een aanval via De Sa volgt, maar de bal gaat keihard naast. Dan is er een megakans: Klaassen krijgt de bal, geeft hem prachtig voor, maar Schöne glijdt weg en mist daardoor de bal voor open doel. Corner voor Ajax, de bal komt bij Veltman, die helaas overkopt. Daar klinkt het rustsignaal, we gaan met een 1-1 de rust in.

We gaan aan de 2de helft beginnen…Kom op Ajax maak ons trots! Een uithaal van Boilessen gaat naast. Ze mogen het tempo wel wat omhoog gooien, het spel wordt te vaak stil gelegd. Aanval van Rosheuvel die schiet, maar Cillissen kan hem net uit doel redden. En ja hoor daar zijn eindelijk de Ajax supporters duidelijk en overheersend te horen!!! net zoals De Boer, die even met een scheldtirade tegen van Rhijn tekeer gaat. En terecht. Een toevalsaanval voor Klaassen die onverwacht de bal krijgt, schiet maar de keeper redt net op tijd. Dan van Rhijn die gewoon weer loopt te slapen en de bal verliest. Kom op nou gozer!!!! En weer hoor je De Boer tekeer gaan wat logisch is, want er zit geen tempo in. Dan een aanval van Rosheuvel  maar hij schiet over. Heracles komt er gewoon te makkelijk doorheen. Wissel bij Ajax, Bojan en Poulsen erin, De Sa en Denswil eruit. Nog een kwartiertje te gaan en het zou helemaal niet vervelend zijn als Ajax nog een keer zou scoren. Een pRima actie van Bojan maar hij komt helaas in een positie dat ie naast schiet. Duarte staat op de lijn te wachten om erin te komen. Hij vervangt Sigthorson. Bij zijn ouwe cluppie, het zou leuk zijn als hij voor Ajax het winnende doelpunt zou maken……maar ja, ik zit maar wat weg te dromen, want er zit totaal geen spel meer in de match. Zelfs de Boer loopt van het veld af om een sanitaire stop te maken!!!! Nog een minuut te gaan………..de fotografen liggen al klaar op veld. De schaal wordt zelfs nu het stadion ingedragen. Bennie Müller staat klaar voor de uitreiking. Daar is het eindsignaal en Ajax is voor de 4de x landskampioen…..nr 33!!! Gefeliciteerd  Ajax maar vooral gaat alle lof naar KONING FRANK!!!!!

Alles wordt nu in gereedheid gebracht voor de uitreiking. Bennie Müller die de schaal uitreikt. En de jongens feesten. We hebben die schaal, maar het heeft deze keer echt BLOED, ZWEET en TRANEN gekost, plus 10 jaar van ons leven. We hebben gevloekt, we hebben gejuicht, we zijn woest geweest en ook blij dit seizoen. Maar als echte Ajacied mag dat nu is het tijd om weer TROTS te zijn op onze rood/witte dapp’re strijders!!!!!!

promo-frank-de-boer-ajax

Scoreverloop: 13. Schöne 0-1, 22. Cziommer 1-1

Heracles: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Streutker, Davidson, Quansah, Cziommer, Bel Hassani, Rosheuvel, Uth, Paljic.
Wissels: Telgenkamp, Amoah, Kanaskolkka, Navratil, Gyasi, Rienstra, Belterman.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil (66. Bojan), Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; De Sa (66. Bojan), Sigthórsson (85. Duarte), Schöne.

Wissels: Vermeer, Van der Hoorn, Ligeon, Kishna.

AFCA || CBS || WZAWZDB || NIET ARROGANT MAAR GEWOON WEER DE BESTE!!!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *