AFCA

IN 2015 KOMT ALLES GOED

2014 was voor Ajax het jaar van de gemiste kansen. Soms zelfs letterlijk. Natuurlijk was er het kampioenschap, maar er werd wederom niet overwinterd in de Champions League. Ook de beker werd niet gewonnen en er vond ook in 2014 geen glorieuze terugkeer van het oude logo plaats. Ook wachten we nog steeds op de financiële compensatie voor alle toeschouwers bij de grote zeperds in eigen huis dit jaar. Maar 2014 was ook, heel voorzichtig, het eerste jaar waarin zich weer wat ouderwetse Ajax-talenten aandienden. Kortom: over 2014 hebben we gemengde gevoelens.

In het afgelopen jaar hebben Ajax-supporters weer bewezen de beste en actiefste van het land te zijn, zonder enige concurrentie. Van andere zogenaamde fanatieke clubjes werd eigenlijk niks vernomen. Wel was er in 2014 een record aantal losers in het land dat, ondanks hun eigen onkunde en onbeduidendheid, gefrustreerd heeft lopen afgeven op onze club, op onze stad en op ons, Ajax-supporters. Luuk koelman, diverse andere kut-journalisten en klote-schrijvertjes en uiteraard een stuk-of-wat onvermijdelijke kakkerlakken: ze hebben ons in het afgelopen jaar weer veel te vaak lastig gevallen met hun kansloze gedrag en hypocriete teksten. Wat ze zeiden klopte eigenlijk nooit, maar het zal die sloebers er niet van weerhouden ook in 2015 weer als ware calimero’s over Ajax te blijven zeiken, gevraagd en vooral: ongevraagd. Wij snappen dat, zo gaat dat nou eenmaal met gefrustreerd ongedierte. Ook in 2015 zal het een kwestie van tijd zijn voordat de eerste provinciale malloot begint te kwaken over Ajax-dit, nare hooligans-dat. De laatste van dit jaar was waarschijnlijk raymond verheijen, een volkomen irrelevant looptrainertje, die op het knvb-voetbalcongres de brutaliteit had om Johan Cruijff te schofferen door te stellen dat hij niet tevreden was over de inbreng van Cruijff… De boerenlul verheijen is op zichzelf te onbeduidend om een hele column aan te wijden, maar uit zijn gedrag richting Cruijff blijkt wel dat hij zo’n typisch voorbeeld is van de soort debielen waaraan wij zo’n ongelooflijke tering-schijthekel hebben, ook in 2015.

Als we vooruitdenken aan 2015, komen als vanzelf allerlei vragen opzetten. Zal Ajax in het nieuwe jaar eindelijk eens ophouden met die tweemaandelijkse totale wanprestaties? Zullen we in 2015 het oude logo zien terugkeren -gewoon omdat wij het al meerdere malen hebben gezegd? En mogen we misschien toch naar Legia Warschau afreizen, om daar wat asgrauwe poolse inteelt-mutanten en hun haagse look-alikes te begroeten? En gaat Ajax de provinciaaltjes uit 040 weer heel simpel verwijzen naar de tweede plek? We zijn wel benieuwd, maar zullen niet lijdzaam afwachten. Ajax is ons namelijk het aller-dierbaarst, nà familie en vrienden misschien. Ajax is ook, aantoonbaar, de mooiste club van de wereld. En Ajax is van ons. Daarom eisen we dat diegenen die Ajax besturen, héél zuinig met onze club omgaan en gehoor geven aan onze meningen en wensen. In 2015 zullen we daarom het Ajax-bestuur kritisch blijven volgen. Net zoals wij alle trieste meninkjes van de Ajax-haters out there zullen blijven weerleggen. Wij bepalen, wij vertellen hoe het zit. En dat doen wij met onweerlegbare argumenten, keiharde feiten en waar nodig met ouderwetse Amsterdamse actie, met ongeremd schelden en tieren.  En iedereen is welkom daaraan mee te doen!

Gappies, we wensen jullie een goed en gezond 2015, vol goede moed:

FOK 010! EN, ALLES KOMT GOED!

RECTOR STAM || AFCA || WZAWZDB

afca-2014-end

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *