AFCA

JAAP TIKT TERUG

Eerlijk gezegd was ik verbaasd, toen co adriaanse stelde dat Jaap Stam klaslokaalangst heeft en daarom (tijdelijk) is gestopt met de opleiding coach betaald voetbal. Ik dacht Jaap redelijk goed te kennen, het is tenslotte toch mijn broer. Hoe kan hij, de stoere verdediger van weleer, nou angst hebben? Al snel bleek het bericht inderdaad niet helemaal te kloppen. Co adriaanse- de meest zelfingenomen kwast met als grootste hobby het beledigen van Marco van Basten – had weer eens interessant lopen doen. Want Jaap heeft namelijk helemaal nergens angst voor. Nee, het was een kwestie van onpasselijkheid die hem tot zijn besluit heeft doen komen. Wellicht veroorzaakt door medecursisten als marc van bommel en rob maas . De eerste behoeft geen uitleg, de laatste is een kakkerlak die werd geboren in 040 -daar ga je al- en er uitziet als een soort tim de cler met een bon-jovi pruik. Hij voetbalde trouwens precies zo: als tim de cler, met een bon-jovi pruik achterstevoren en binnenstebuiten op zijn zeikhoofd geplakt. Daarmee moest Jaap dus samen werkstukjes maken, en de pedante lesjes van co adriaanse aanhoren. Het is nauwelijks te doenom dan je eten binnen te houden, braken is onvermijdelijk. Zelfs voor Jaap Stam, de stoere verdediger van weleer.

Dit gevoel van walging beperkt zich bij ons in de familie niet alleen tot stomme klasjes bij de knvb. Exact dezelfde walging zou ik, en dus ook mijn broer, voelen als ik in één ruimte moet vertoeven met mino raiola. Of beter: pino ravioli, maar dan zonder veren. Als ik al de kleinste glimp opvang van de bakkes van deze arrogante italiaanse kalkoen, krijg ik direct hele ranzige oprispingen. Een reflex zoals ademen: het gebeurt zonder dat je er iets aan kan doen. De dwaas raiola presteerde het kort geleden om schaamteloos een interne bespreking over Kishna bij te wonen. Het had niks te maken met contracten of arbeidsomstandigheden, nee, Kishna zat een paar keer op de bank, en dat beviel meneer raiola niet. Net zoals het hem niet beviel dat Frank de Boer iets zei over de bemoeienis van raiola met zaken die hem geen reet aangaan. ‘Hoe haalde De Boer het in zijn hoofd in het openbaar zijn mening te geven over anderen?’, aldus raiola, de man die zelf Johan Cruijff in het openbaar omschreef als demente eikel. Dan ben je dus alle grenzen van normaal gedrag voorbij. Dan verdien je gewoon een paar draaien om je Italiaanse varkensoortjes.

Helaas is door raiola’s strategie de kans groot dat Ricardo Kishna vroegtijdig bij Ajax zal vertrekken. Je ziet het gewoon aankomen. Het zou echt jammer zijn, want de toekomst van Ajax ziet er, mede door spectaculaire spelers als Kishna, El Ghazi, Milik en Zivkovic, geweldig uit. Zeker als ook nog de talenten vanuit de A1 doorbreken. Eindelijk lijken we verlost te gaan worden van het wekelijkse slaapverwekkende, doodsaaie gebrij.

De uitstraling van fuck-you-all , zoals we die al jarenlang buiten het veld hebben, wordt ook óp het veld steeds zichtbaarder. En dat proces zal zich doorzetten, zelfs als Kishna door raiola wordt weggesluisd. Misschien moet het maar zo zijn. Onze kreet in de discussie over het oude logo geldt evengoed als argument voor onze mening dat raiola voor eens en altijd moet opsodemieteren, ongeacht de gevolgen: ‘Gewoon, omdat wij het zeggen’.

Ajax heeft een hoopvol toekomstperspectief. Hopelijk zien we daar zondag tegen die laffe minkukels uit utreg al meer van terug. Nog interessanter wordt het in de Europa League, waarvoor maandag de loting plaatsvindt. Er zijn vele potentiële leuke tegenstanders: Everton, brugge, of de mogelijkheid tot revanche op Salzburg. Persoonlijk hoop ik echter op Mönchengladbach. Dat zou het perfecte dagtripje mogelijk maken: Chaos, gezelligheid, fussbal-blitzkrieg, sportieve kansen en vooral laten zien dat we, massaal, schijt hebben aan alles-en-iedereen. Naast het veld maar nu ook erop.

jaap-stam-afca-rector-stam-ajax

Wij zijn Ajax en wij slaan terug. Of je nou de makelaar van één van onze grootste talenten bent, co adriaanse of als je voor utreg bent, iedereen die bijdehand doet, krijgt gewoon een tikkie terug. Zonder angst en liever zonder braakneigingen. Ja, toch, Jaap?

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

jaap-stam-afca

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *