AFCA

JC CBS

Om te beginnen wil ik even de  felicitaties overbrengen en stilstaan bij het 15-jarig bestaan van dat gestoorde vak daar bovenaan. Gefeliciteerd boys van 410! Jullie zijn een van de weinige elementen bij Ajax die me nog trots maken. Plaatsvervangende trots!

Een ander plaatsvervangend gevoel is dat van schaamte. Plaatsvervangende schaamte. Voor Ajax: voor het spel, voor de langezijde dat het nodig vond om ons -echte supporters- uit te fluiten tijdens de “vakken-leeg-actie”, maar het meest nog voor het bestuur, de Raad van Commissarissen  en de rest van die plucheplakkers. Behalve het slecht uitgevoerde beleid (transferbeleid, supportersbeleid etc etc), erger ik me nog het meest aan hoe zij de grootste Ajacied aller tijden behandelen en als oud vuil hebben weggewerkt.

Het zit volgens mij namelijk zo:
Mijn familie van moederszijde was behoorlijk gelovig. Rooms Katholiek, om specifiek te zijn.
Dus geloofde mijn moeder van huis uit in ene J.C., uit Betlehem. Mijn vader daarentegen was goddeloos opgevoed, maar toch geloofde hij. Hij geloofde -en gelooft- in die andere J.C., de enige echte, niet die uit Betlehem , maar uit Betondorp.

Het verhaal van mijn moeders JC uit Betlehem –waarbij zijn nooit geziene vader de arme herder Jozef besodemieterde door diens vrouw onbevlekt te bezwangeren- vond ik wel heel vergezocht en erg onwaarschijnlijk, anders gezegd: gelul. Want zeg zelf, onbevlekt bezwangeren, wat is dat? Is dat niet zoiets als 11 en 12-jarige jongentjes die tegen hun vriendjes na de zomer zeggen: Ik heb de hele vakantie de lekkerste chickies “onbevlekt bezwangerd”. Oftewel: het zijn fantasieverhalen, verzinsels, waangedachten. Dit in tegenstelling tot de Amsterdamse JC. Daaraan was niets gelogen. Zijn wonderen zijn gezien door vele fans, echte voetballiefhebbers. Er zat geen verzinsel bij, bij al die goals, magistrale acties en behaalde prijzen.

Wat mij al een tijd stoort is dat we de beslissingen van het bestuur en RvC van Ajax zomaar over ons heen laten gaan. We lijken het wel te pikken hoe Johan een dolk in z’n rug gedouwd heeft gekregen van het bestuur. Notabene terwijl ie zelf moest strijden tegen die klotenziekte stond-ie er…voor ons…voor zijn club. Bereid om weer een actieve rol op zich te nemen, om de ontstane problemen op te lossen. Maar zover kwam het niet, hij werd doodleuk afgeserveerd door de ledenraad. Op initiatief van die enge Henrichs, Collee en al die ratten… Jonk weg, Roy weg, deze week ook nog eens Brian Tevreden weg bij de C1…. Alle mensen die Cruijff’s plan willen uitvoeren worden weggewerkt of zo gefrustreerd en tegengewerkt door bestuur dat ze zelf besluiten weg te gaan. We worden wel eens een jodenclub genoemd en zo noemen we onszelf ook wel eens. Maar we zijn toch geen JUDASSENCLUB?

Tijdens de fluwelen revolutie hielpen we Cruijff en dat ging er ondanks die naam niet altijd op zachtzinnige wijze aan toe. Toch vond ik het hartverwarmend: samen met vele echte Ajacieden werken aan een beter Ajax, onder leiding van onze grootste Ajax-held: Johan Cruijff. Het is nu echter tijd voor een betonnen revolutie. Eentje voor eerherstel voor de meester uit Betondorp!
Binnen de supporters is er geen eenheid. Het is meer een zooitje ongeregeld. Een iets beter georganiseerd zooitje zou het wat gemakkelijker maken om te doen wat we moeten doen: een vuist maken tegen die plucheplakkers.

Maar waar is die broodnodige eenheid?
Is het politiek, onderlinge afgunst, oud tegen jong?
Waarom zijn we niet één?!
CAN’T YOU HEAR….??

We moeten snel een front vormen, alle groeperingen die samen optrekken tegen die smerige huichelaars op de eretribune. Laten we beginnen met het smeden van die eenheid door zondag gezamenlijk Johnny Heitinga een waardig afscheid te geven, de kakkerlakken met 5-0 op hun broek te geven en massaal te laten merken dat we ons niet langer laten besodemieteren. We laten Johan niet in de kou staan!
Roda JC haalde met JC in de naam een goed resultaat tegen ons… Wij speelden tegen Roda zonder JC. Het was een belabberde vertoning- we mochten nog blij zijn met dat ene punt…Maar blij ben ik niet. Het wordt tijd dat we Frank de Boer bedanken voor z’n bewezen diensten. Het is wachten op een nieuwe trainer  die Ajax een ander spel laat spelen dan het spel van de laatste jaren. Dat werkte nog beter dan warme melk om in slaap te komen.
Maar vooral wordt het tijd dat we Johan Cruijff massaal steunen en het niet meer accepteren als er met hem –en dus met ons- gesold wordt door die nietsnutten in bestuur, directie en al die andere bobo-organen. Het wordt tijd dat we die incapabele idioten laten weten dat het tijd is om te gaan.

Het honk, Johan, het ouwe logo…Hoe lang mogen ze ons nog naaien, godverdomme?

WIJ ZIJN AJAX, WIJ ZIJN CRUIJFF!!!

MAZZEL,
De FILOSJOOFFEUR

Filosjooffeur-AFCA

3 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *