AFCA

JC Schaal 2014 PEC Zwolle-Ajax

Het heeft even geduurd, maar het voetbalseizoen is weer van start gegaan. Nu hebben we natuurlijk wel het WK Brazilië 2014 gehad, maar ja Oranje, leuk, maar dat is natuurlijk GEEN Ajax….Er is maar één Club, één Stad, en dat is Ajax Amsterdam. En dat cluppie van ons ging vandaag weer van start met een nieuw seizoen, met het duel om de JC Schaal tegen PEC Zwolle……daar zouden ze mooi vandaag even wat recht kunnen zetten……

De binnenkomst van de spelers, het veld op, was zeer indrukwekkend: voor de actie “Je kan me rug op”, werden kindjes met spierziekten op de rug het veld opgedragen door de spelers. Een erg mooi gebaar en met veel glimlachende kindjes tot gevolg. Daarna volgde een minuut stilte voor de vliegramp van de MH17. Een minuut stilte, mega indrukwekkend, wat een respect!

Helaas was dat al het indrukwekkende wat deze avond ons zou brengen. In het begin van de wedstrijd krijgt Ajax een kans via een voorzet van Klaassen op Viergever, die voor open doel de bal echter tegen de paal schiet. Bij de tweede poging, kort daarop, blesseert Viergever zichzelf en moet het veld af om nog behandeld te worden. Ajax speelt even verder met 10 man. Ligeon verliest de bal,  die door een Zwollenaar net iets te hoog wordt gestift. Nadat Viergever weer is teruggekeerd in het veld geeft Kishna de bal voor op Milik maar de bal wordt geschept door de doelman van Zwolle. Kort daarna krijgt Zwolle weer een kansje: Mokotjo schiet recht op het doel, maar Vermeer staat op de goede plek. Kishna verliest, niet voor het eerst, de de bal waarna Vermeer wordt weggespeeld en Ligeon nog net redding kan brengen door de bal uit het doel te spelen: wederom erg slecht gedaan door Ajax. Ajax krijgt wel een vrije trap. Helaas mist Schöne net zoals Zwolle een vrije trap geen goed gevolg kan geven. Viergever moet toch worden gewisseld voor Serero, hij heeft nog teveel last van de opgelopen blessure. Moisander krijgt geel, voor een tackel op Drost, vlak voor het strafschopgebied. Gelukkig geen rood. Dan klinkt het rustsignaal.

In het begin van de tweede helft is er een kans voor Ajax maar die wordt volledig verprutst. Vervolgens mag Schöne wederom een vrije trap nemen. Hij schiet de bal echter net naast. Ook een hoekschop van Schöne wordt eenvoudig verdedigd door PEC. Dan slaat PEC toe: een voorzet van Mokotjo op van Nijland wordt door de laatste simpel ingeschoten: 1-0 voor Zwolle. De grote belofte uit de voorbereiding, El Ghazi gaat zich warmlopen. Hij vervangt Kishna en maakt zo zijn officiële debuut voor Ajax. Zwolle wisselt ook twee keer. De volgende hoekschop voor Ajax levert niks op. Het spel wordt voorspelbaarder en met steeds minder pit. Ajax moet echt gas bij gaan geven, het vertoonde spel flink onder de maat. Zeker omdat Frank de Boer duidelijk heeft gesteld dat er meer spektakel en aanvallend spel zou komen in dit nieuwe seizoen! Een kans voor Saymak gaat voor langs en naast het Ajax-doel. Oef, bijna was de wedstrijd al beslist!!! Sigthorson vervangt Milik. Wat kansjes voor Ajax volgen, maar steeds redt Boer voor Zwolle. Weer een vrije trap voor Ajax, Schöne staat weer achter de bal. En weer gaat de bal nergens heen. Het lijkt er echt niet in te zitten. Er komen drie minuten extra tijd bij. En het is gek genoeg Zwolle dat nog kansjes krijgt. De seconden tikken weg en al snel klinkt het eindsignaal: Zwolle pakt de JC-Schaal. Ajax speelde gewoon slap en in een veel te laag tempo.

Na deze onverwachte zepert moet Ajax zich gaan opmaken voor het belangrijke werk. Dat is en blijft de eredivisie. Volgende week gaat die van start, wanneer Ajax thuis Vitesseop bezoek krijgt. Het moet dan echt veel en veel beter want de prestatie tegen PEC Zwolle was beneden alle peil.

AFCA, CBS, WZAWZDB…..alleen vandaag even niet.

Gele kaart: Moisander, Van Polen, Rienstra, Van Hintum

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Rienstra, Saymak, Drost, Thomas (62. Karagkounis), Nijland (67. Ioannidis).

Wissels: De Jong, Mahmudov, Dekker, Pereira, Lam.

Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen, Klaassen, Viergever (39. Serero), Andersen; Schöne, Milik (82. Sigthórsson), Kishna (59. El Ghazi).

Wissels: Leeuwenburgh, Duarte, Tete, Denswil.

Scheidsrechter: Makkelie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *