AFCA

JUICHEN!

Een geweldige week voor ons aller Ajax ligt achter de rug. De dronken roes van klaterend succes zal nog wel even aanhouden. Toch kijken we, de veroverde glorie hieronder resumerend, ook vast likkebaardend wat vooruit.

Allereerst was er het goede nieuws dat de directie ook na dit mooie jaar aanblijft. Edwin van der Sar en Marc Overmars lieten weten net lekker bezig te zijn en haalde sluimerende onrust weg door zichzelf uiterst bekwaam te hebben beoordeeld en dus meer dan geschikt te achten Ajax verder de toekomst in te loodsen. Een zucht van verlichting is al dagen voelbaar rondom de Ajax burelen.

Daarna was er de officiële presentatie en beëdiging als commissaris, in het kundig controlerend orgaan van de nv, de rvc, van het meest multifunctionele clubicoon dat Ajax kent, Danny Blind. De club en haar gevolg krijgt een geweldige boost met het binnenhalen van de Zeeuwse visionair, die voor de tiende keer zijn kwaliteiten ten dienste van roemrucht Ajax gaat stellen. Hulde voor Leo van Wijk die Danny ondanks vele moeilijkheden binnensleepte. Wat zouden we zonder deze Cruijffiaan moeten!

Voorts was er de presentatie van het nieuwe logo van stadion de arena, dat na een vlotte en recht op het doel afgaande procedure onder bezielende leiding van clubvader Hennie Henrichs voortaan de naam van Johan Cruijff draagt. Onthuld door Ajax boegbeelden de kinderen van burgemeester vd Laan, en Frank Rijkaard. De laatste brak een wellicht overbodige lans voor het uitgekiende sportieve beleid van de uiterst capabele directie, en liet ten overvloede weten dat trainer ten Hag alle kansen verdient. Uiteraard neemt de directie dat advies zonder omhaal ter harte.

Het werd pas echt juichen toen het tweede elftal van Ajax zaterdagavond kampioen werd van de jupiler league. Een ongekende prestatie, die de noodzakelijke kwaliteitsinjectie van rond de vijftien miljoen euro voor onder anderen Johnsen Orejuela en Cassiera dubbel en dwars verantwoordde. De doldwaze taferelen na het laatste fluitsignaal van de glorieuze wedstrijd tegen angstgegner mvv op de Toekomst, waren als balsem voor de Ajacieden ziel en deden menigeen denken aan gouden tijden van weleer.

Als klap op de vuurpijl sleepte Ajax 1 een dag later deelname aan Europees voetbal over de streep. Via de hoogst haalbare tweede plek, waarvoor hulde, mogen we drie voorrondes lang proberen de poulefase van de Champions League te halen. Dat wordt dus mogelijk drie keer smullen geblazen! Ook als het de eerste keer niet lukt, is er nog geen man overboord, en stroomt Ajax automatisch door naar twee voorrondes voor de Europa League. Hoe dan ook is Europees voetbal voor juli en begin augustus dus verzekerd! Voorwaar geen misselijke prestatie voor een club met lang niet de hoogste begroting in Europa.

Met hoop op terugkeer van mannetjesputter Daley Blind en wie weet zelfs ook de meest oprechte Ajax-ziener aller tijden Louis van Gaal, kan de rood-witte schare, gehuld in een prachtige nieuwe away kit, tevreden en trots de zomer en het nieuwe seizoen in!

aka Jimmy Hill

1 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *