AFCA

KAPPEN MET DEZE SHIT!

Ook deze column komt vanuit een Ajax-hart. Rood-wit met daar boven het mooie oude logo. Want hoewel het de laatste tijd erg moeilijk is om positieve teksten te produceren over ons cluppie, is en blijft het dat wel. Ons cluppie. Voor altijd.

Frank de Boer begint steeds meer gelijkenissen te vertonen met die dikke papzak van een bondscoach. Niet door in Amsterdam te wonen en vervolgens de pisveëer uit te hangen, maar wel in de manier van optreden: Met rare opstellingen komen om vervolgens lijdzaam en gelaten wat slappe teksten te uiten als hem wordt gevraagd waarom het weer zo’n pijn deed aan onze ogen. Zo stond tegen utreg Sigthorsson opnieuw in de basis, werd er wederom nauwelijks op goal geschoten en was het spelbeeld laf en tenenkrommend, zoals eigenlijk al 2 jaar lang. Maar een goede uitleg over zijn beslissingen geeft hij niet. Frank de Boer lijkt het niet meer te weten, waar hij het jarenlang wél wist. Het moment komt daarom steeds dichterbij dat een (eervol) vertrek misschien wel beter is voor alle partijen. Ajax heeft een vlijmscherpe coach met aanvallende durf nodig. Het was tekenend voor de huidige Frank de Boer dat hij openlijk begrip toonde voor de laffe houding van twente tegen pisvee. De apathische De Boer laat zich inmiddels als een lulletje lampenkatoen besodemieteren door twee provinciale clubjes. Zo’n houding past niet bij Ajax. Het zal dan ook niemand verbazen als Cruijff zich binnenkort gaat roeren; de eerste aanwijzingen daarvoor worden al zichtbaar binnen de club.

Hoe stuitend het optreden van De Boer inmiddels ook begint te worden, het valt in het niet bij het walgelijke directiebesluit om duizenden seizoenkaarten sterk te verhogen in prijs. Of nog erger: het uitblijven van het terugdraaien van dat besluit en het daarbij aanbieden van nederige excuses. Een misselijkmakende kwestie, waarover overigens De Boer wist te melden ‘dat ie zich daar niet mee bemoeit’. Vreemd, deze kwestie raakt de essentie van voetbalclubs, van Ajax, maar De Boer bemoeit niet…

Hoewel velen, waaronder ikzelf, géén stijging voor de kiezen hebben gekregen, is de solidariteit onder alle Ajacieden in deze kwestie gelukkig wél onvoorwaardelijk en hartverwarmend. Wij voelen ons namelijk allemáál tot op het bot beledigd door het arrogante gedrag van Van der Sar en zijn commerciële souffleurs Slop en Kinsbergen. Tot 46% meer vragen voor een seizoenkaart na zoveel wanvertoningen in de afgelopen jaren, is diep bedroevend en getuigt van een onvoorstelbaar gebrek aan inlevingsvermogen bij de Ajax-leiding. Het is pure oplichterij, schaamteloos graaien, ordinair balletje-balletje op directieniveau.

Van der Sar moet dit goed maken, of degenen die hem hiertoe hebben overgehaald, over de tafel sleuren en dwingen openlijk zelf verantwoordelijkheid te nemen. Zij dienen dan met pek en veren Amsterdam te worden uitgejaagd. Blijkt dat dit supportersbedrog uit zijn eigen, ongetwijfeld lange marketingkokertje komt, dan moet Van der Sar zelf zo snel mogelijk opsodemieteren. Want ook oude helden die geen écht Ajax-hart blijken te hebben, kunnen lekker de tyfus krijgen. Als Van der Sar op bescheiden toon aan de supporters om een donatie aan zijn eigen Foundation vraagt, sleept hij miljoenen binnen, maar de manier waarop vorige week een paar miljoen werd opgeëist, was volkomen debiel. De doorsnee Ajacied op eerste ring Oost, die zich de pleuris moet werken om zijn grote liefde te zien spelen, is namelijk vele malen belangrijker dan elke willekeurige ex-speler. Met uitzondering van Johan Cruijff uiteraard. Helaas, meneer Swart, het is niet anders.

Zowel De Boer als Van der Sar verspelen in hoog tempo hun krediet bij de supporters. Dat is jammer, maar helemaal hun eigen schuld. Door hen zijn we kotsmisselijk geworden van wat we op het veld te zien en vanuit de bestuurskamer in rekening gebracht krijgen. Misschien helpt het als we onze mening nogmaals, in herkenbare bewoordingen, samenvatten. Hopelijk komt de boodschap dan eindelijk eens aan in hun hersenpan.

JONGENS, KAPPEN MET DEZE SHIT, ALSJEBLIEFT. JULLIE BENADELEN DE CLUB EN DAARMEE DE FANS. WIJ WILLEN NAMELIJK GRAAG PRIJZEN WINNEN. MET DEZE ONZIN SCHIETEN WIJ HE-LE-MAAL NIKS OP, ALS AJAX ZIJNDE. STOP DUS MET HET VERGOOIEN VAN ONS LEVENSWERK, DAT IS GEVAARLIJK EN ZO GAAN WE NAAR DE KLOTE ALS CLUB ZIJNDE. DUS, COME ON, AJACIEDEN, KAPPEN MET DEZE SHIT!

RECTOR STAM || AFCA CBS || WZAWZDB

van-de-sar-kappen-met-deze-shit-AFCA

16 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *