AFCA

Kapsones in Amsterdam Zuid

In Nederland doen we zelden aan helden verering. Iemand 100% van alle macht geven vinden wij eigenwijze Nederlanders vaak toch net iets te veel van het goede. Zelfs een van de grootste Nederlanders aller tijden, in ieder geval al 40 jaar de bekendste Nederlander, daar hebben Nederlanders nog genoeg stokken voor om mee te slaan.
Hij verliet Ajax, hij ging in die badkuip spelen, hij ging niet naar het WK, hij wilde nooit bondscoach worden, bij Ajax pakte hij ondanks zijn kritiek nooit echte verantwoordelijkheid. Etc. Etc.
Voor de duidelijkheid. De media roept al tijden dat Cruijffs revolutie alleen maar slechte dingen heeft veroorzaakt.
Als Ten have & co jaren de baas waren geweest, was ene Marc.O dan nu Dagobert D. geworden met een pakhuis vol knaken? Is Ajax al jaren rijker dan ooit na diepe schulden in 2010? Cruijff verliet Ajax 4x en 4x zat de kas vol na zijn vertrek. Na de laatste keer voller dan ooit. Ajax zou nooit meer een Europese finale halen en toch wilde Cruijff Ajax weer groot maken in Europa. 1e wedstrijd na bekendmaking naamswijziging Arena, met Cruijffs cijfers 4 en 1 Lyon pakken. Dus rijker dan ooit en een finale, dat bracht de revolutie ons. En nu een nieuw jeugdcomplex, wat Cruijff prachtig had gevonden.
Ondanks al 4 jaar geen prijs geloof ik dat we zaaien. De oogst komt ooit als onze Godenzonen weer echte topclubs zoals vanouds van de mat tikken.

De basis van de successen van Ajax zijn De Meer en het Olympisch stadion. Voor ons met onze Godenzonen, onze eigen J.C, zijn deze 2 plekken heilige grond.
Zoals verwacht stuit ook de naamswijziging van onze heilige grond in Zuid op veel weerstand. J.C heeft niks in de Stadionbuurt te zoeken. Ik zou het een mooie entree vinden om de stad vanaf de ring binnen te komen. Weet iedereen meteen wie voor altijd de baas van Mokum zal zijn. Mokums grootste trots Ajax is grootgemaakt door een wereldveroveraar pur sang.
Dat mensen tegen de naamswijziging zijn dat valt te begrijpen. Iemand zonder diploma’s die alleen maar tegen een bal trapte, en dat moet mijn adres worden? Kapsones in Zuid, een steen door de ruit.
Ze willen zelfs niet voor camera reageren. Even had ik met wat mede Ajacieden het idee om dan maar met een spuitbus of groot doek te laten zien dat het Johan ‘s plein is. Alleen om de buurt te sarren. Cruijffs familie vond het een prachtig gebaar. Zou wat zijn als de gemeente nu zegt: Sorry, toch maar niet. Dan moeten Ajacieden maar een keertje langskomen en heel Stadionplein in vuur en vlam zetten zoals vroeger.
Je kan denken: Wat kan mij die naamswijziging schelen! Maar het gaat hier om ons erfgoed. Vaders die met hun zoon langs het Olympisch stadion rijden en tegen elkaar zeggen: Weet je nog dat we hier vroeger heen gingen!
Zou toch prachtig zijn als we voortaan kunnen zeggen dat we over Johan ‘s plein rijden.
Ik kan 100 redenen opnoemen, maar de man maakt al zo lang kinderen en gehandicapten blij met zijn foundation. Heb ik het niet eens over alle 1001 andere redenen. De baas verdient een plein. En natuurlijk een stadion. Maar das logisch.

Soms hoor je dingen waar je met je hoofd niet bij kan. Ere wie ere toekomt, helemaal met Cruijff.

Dit filmpje is Engels, Zuid Amerikaans, Italiaans, uit welk land je ook komt. Dit laat zien waarom er wereldwijd maar 1 club is zoals Ajax.

Ingezonden stuk : AFCA||CBS

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *