AFCA

Kenneth…Judas

Volgens Frank de Boer kan ’t nooit de bedoeling zijn geweest dat je aan ’n een concurrent bent verkocht. Ik ben ’t daarin niet net ‘m eens. Een rivaal? Ja. De Aartsvijand? Ja. Maar een concurrent kunnen we ’t natuurlijk niet noemen.

Je bent niet de eerste die ’t doet, er zijn er zo ’n 20 die je voor zijn gegaan, weliswaar niet allemaal direct, dat waren er niet zo veel. Ik doe even een greep uit je voorgangers, die direct of indirect overstapten:

De bekendste: El Salvador;
Jopie’s overstap direct naar de kakkies was niet bedoelt als verraad aan z’n club, maar om Harmsen een lesje te leren. Je weet wel de voorzitter in de jaren 80, die niemand serieus nam, die niet een net zo grote Rolex als hem om z’n pols droeg en iedereen die een grotere had als een bedreiging beschouwde, hij zag Cruyff als een bedreiging en met de smoes dat Johan het niet meer kon brengen werd hem geen nieuw contract aangeboden. Zijn wraak: 010’s 2na laatste(!!) kampioenschap in ’83. Waarbij wel even vermeld dient te worden dat wij de kakkies vermorzelden dat seizoen met 8-2 in A’dam. Natuurlijk nemen wij ’t Johan niet kwalijk.

Dan mijn favoriete Ajax buitenspeler aller tijden: Simon Tahamata. Simon die zijn debuut had voor Ajax tegen Utrecht (7-0) is na Ajax via Standard Luik (ook nare supporters daar merkte ik daar enkele weken geleden, toen ik daar Panathinaikos kwam aanmoedigen in Luik en de harde kern van Standard mijn Ajax-shirt niet op prijs stelden, maar dat terzijde) belande hij bij de kakkies. Maar goed iedereen weet: Echte Molukkers Zijn Voor Ajax, helemaal die uit Tiel.

Dan het Goudhaantje, oftewel Johnny Rep, heeft in zijn nadagen nog even bij de kakkies gevoetbald. Johnny, een hele gezellige kerel, heeft een beetje van foute keuzes maken zijn levensstijl gemaakt , jammer genoeg. Maar hoe kunnen we nou boos worden op de man die ons onze 3de cup bezorgde in 73 tegen het later nog door ons zo gehate Juventus.

Dan de laatste die ik bespreek: Arnold Scholten, alias : De witte Socrates. Hij ging van Ajax naar de kakkies en ging later nog terug in de herfst van z’n carrière waar-ie nog even als de ideale 12de man mocht fungeren bij op dat moment de beste club op deze aardbol: AFC AJAX. Ben ik nog boos op Scholten? Nee. Waarom? Nou, omdat Arnold gezegend was met zo’n verschrikkelijk grote jodenneus, dat-ie onder de douche zelfs nog een sigaret roken kon.

Terug naar jou Kenneth, had Telstar niet een veel leukere club voor jou geweest? Een club met betere supporters, betere ambiance en beter voetbal dan feyenooit. Bovendien had je niet te hoeven verhuizen man, lekker elke dag op ’t fietsie langs t kanaal naar de trainingen, op de terugweg ff een vissie pakken, lekker man. Want volgens mij ben jij gek op vissen, want anders is jouw overgang naar de kakkies niet te verklaren. Op wedstrijddagen zal je genoeg moeten vissen de bal achter je uit ’t net, enkel op trainingen niet natuurlijk. Dan heb je immers te maken met jongens als Immers, da’s een speler die ik nog nooit op ’n gericht schot heb kunnen betrappen. Telstar had toch mooi geweest man, bovendien had je dan na volgend seizoen nog steeds tegen 010 kunnen spelen, mits je met Telstar gepromoveerd was natuurlijk.

Nou Kenneth, het is dat ik je nu een Judas vind, anders had ik medelijden met je gehad, want sinds Maandag ben ik officieel meer dan jou, meer dan iemand met zo ’n nietszeggend kakkerlakkenlogo op z’n borst, bah bah bah.

Kenneth Vermeer, ik ken je niet meer!

Mazzel..
De Filosjooffeur

AFCA || CANT BE STOPPED

24 Reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *